ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Financial Times: Ο Guardian προχωρά σε 250 απολύσεις

22:09 - 17 Μαρ 2016 | Ειδήσεις
Financial Times: Ο Guardian προχωρά σε 250 απολύσεις
Σύμφωνα με την εφημερίδα ο γνωστός μιντιακός όμιλος Guardian Media Group πρόκειται να προχωρήσει στην περικοπή 250 θέσεων εργασίας, δηλαδή να μειώσει το προσωπικό του κατά 13% προκειμένου να επιστρέψει σε κερδοφορία μετά από μία μεγάλη πτώση των διαφημιστικών εσόδων.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, περίπου 100 περικοπές από το εργατικό δυναμικό του εκδότη των εφημερίδων Guardian και Observer θα γίνουν στις συντακτικές ομάδες.

 

Ο αριθμός των εργαζομένων του ομίλου σε παγκόσμιο επίπεδο έχει αυξηθεί κατά 479 από το 2012, στους 1.960.

O Guardian αναμένει ζημίες ρεκόρ περίπου 50 εκατ. βρετανικών λιρών για το δημοσιονομικό έτος που λήγει τον Απρίλιο, έναντι 45 εκατ. βρετανικών λιρών την προηγούμενη χρονιά.

 

Τον Ιανουάριο ο όμιλος είχε ανακοινώσει ότι θα μειώσει το κόστος κατά ένα πέμπτο και ότι μπορεί να προσφέρει ένα μέρος του περιεχομένου του διαθέσιμο μόνο με συνδρομή.

 

Σε email που έστειλε στο προσωπικό την Πέμπτη, η αρχισυντάκτρια Katharine Viner και ο CEO, David Pesmel ανέφεραν ότι το ευμετάβλητο περιβάλλον στο χώρο των μέσων ενημέρωσης απαιτεί ριζικές δράσεις. «Το σχέδιο δράσης μας έχει ένα στόχο: να διασφαλίσουμε την δημοσιογραφική ακεραιότητα και την οικονομική ανεξαρτησία του Guardian» έγραψαν οι ίδιοι.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:44 - 17 Μαρ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.