ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τράπεζα της Ιαπωνίας: Περαιτέρω ποσοτική χαλάρωση

13:12 - 18 Μαρ 2016 | Ειδήσεις
Τράπεζα της Ιαπωνίας: Περαιτέρω ποσοτική χαλάρωση
Ανοιχτοί σε μία διεύρυνση ενός ήδη τεράστιου προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης φαίνεται να είναι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας της Ιαπωνίας όπως τουλάχιστον φαίνεται από τα πρακτικά της συνεδρίασης του Ιανουαρίου που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Οι αξιωματούχοι εξετάζουν διεύρυνση του μεγάλου προγράμματος αγοράς περιουσιακών στοιχείων και εισαγωγή αρνητικών επιτοκίων. Στο μεταξύ οι οικονομολόγοι εκτιμούν πως η κεντρική τράπεζα θα προχωρήσει και στις δύο αυτές επιλογές ήδη από τον επόμενο μήνα, προκειμένου να αναβιώσει τις προσπάθειες κατά του αποπληθωρισμού.

 

«Το προσωπικό (της τράπεζας) τόνισε πως μια διεύρυνση είναι λειτουργικά εφαρμόσιμη», αναφέρουν τα πρακτικά σύμφωνα με το MarketWatch. Ωστόσο αυτή η εκτίμηση έρχεται σε αντίθεση με εκείνη των αγορών: Επενδυτές ομολόγων και οικονομολόγοι έχουν επιχειρηματολογήσει πως οποιαδήποτε αύξηση θα καταστήσει το πρόγραμμα αγορών ομολόγων μη βιώσιμο.

 

Τα κυβερνητικά ομόλογα αντιστοιχούν στο μεγαλύτερο μέρος του προγράμματος αγορών και δεν υπάρχει μεγάλη προσφορά έπειτα από τρία χρόνια επιθετικών αγορών από την Τράπεζα της Ιαπωνίας, τονίζουν.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.