ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρωσική εταιρεία αξιολόγησης ξεκινάει ο Putin

14:17 - 18 Μαρ 2016 | Ειδήσεις
Ρωσική εταιρεία αξιολόγησης ξεκινάει ο Putin
Τη λειτουργία ρωσικού οίκου πιστοληπτικής αξιολόγησης δρομολογεί ο Ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin.

Σύμφωνα και με δημοσίευμα του Bloomberg, στη διάρκεια των τριών τελευταίων εβδομάδων, οι οίκοι πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s και Fitch έχουν γνωστοποιήσει πως σχεδιάζουν να σταματήσουν να δημοσιεύουν τοπικές αξιολογήσεις, καθώς αρνούνται να δεχθούν οι επιχειρήσεις τους στη Μόσχα να τελούν υπό τις ρυθμίσεις της ρωσικής κυβέρνησης, εν μέσω των διεθνών κυρώσεων που επιβάλλονται σε βάρος της για την ουκρανική κρίση.

 

Με το Κρεμλίνο να έχει κατηγορήσει του οίκους για υποβαθμίσεις πολιτικού χαρακτήρα σε βάρος της Ρωσίας και ενώ οι εταιρείες που εδρεύουν στη Νέα Υόρκη αποχωρούν, το κενό έρχεται να γεμίσει το venture ACRA, από το δεύτερο εξάμηνο του 2016, οπότε και αναμένεται να ξεκινήσει να δημοσιεύει τις αξιολογήσεις.

 

Σημειωτέον πως ο Standard & Poor’s δήλωσε πως βρίσκεται σε συνομιλίες για το πώς θα μπορέσει να διατηρήσει την παρουσία του στη χώρα υπό το νέο νομοθετικό πλαίσιο.

Το υπουργείο Οικονομικών και η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν το ACRA, στη θέση των τριών μεγάλων οίκων αξιολόγησης.

 

Η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας, άλλωστε, είχε ανακοινώσει τον Ιούλιο  τα σχέδιά της ιδρύσει μια εταιρεία που δεν θα πλήττεται από τους γεωπολιτικούς κινδύνους, μετά από την υποβάθμιση της ρωσικής αξιολόγησης από τον S&P και τον Moody’s και εν μέσω της πτώσης του πετρελαίου, παράλληλα με τις επιβληθείσες κυρώσεις. 

 

Στην «κορυφή» του Δ.Σ. του ACRA βρίσκεται ο Αμερικανός Karl Johansson, ο οποίος και παρείχε συμβουλευτικό ρόλο απέναντι στη ρωσική κυβέρνηση. Το νέο σχήμα θα καθοδηγείται από την Ekaterina Trofimova.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.