ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνελήφθη ο υπ’αριθμόν ένα καταζητούμενος για το μακελειό στο Παρίσι

20:16 - 18 Μαρ 2016 | Ειδήσεις
Συνελήφθη ο υπ’αριθμόν ένα καταζητούμενος για το μακελειό στο Παρίσι
Συνελήφθη από τη βελγική αστυνομία ο υπ’αριθμόν ένα καταζητούμενος για το μακελειό στο Παρίσι, ο 26χρονος μαροκινής καταγωγής, Σαλάχ Αμπντεσλάμ.

Ο κατηγορούμενος εικάζεται ότι συμμετείχε στις φονικές επιθέσεις που προκάλεσαν το θάνατο 130 ανθρώπων στη γαλλική πρωτεύουσα, τραυματίστηκε στα πόδια και στη συνέχεια συνελήφθη από τους άνδρες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας των βελγικών αρχών, σε μεγάλη επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στο Μολενμπέκ των Βρυξελλών.

 

Νωρίτερα, σήμερα, στο Μολενμπέκ όπου διατηρούσαν την έδρα τους τουλάχιστον τρεις από τους τρομοκράτες που εξαπέλυσαν τις φονικές επιθέσεις του περασμένου Νοεμβρίου στη γαλλική πρωτεύουσα, αναπτύχθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ ακούστηκαν πυροβολισμοί και η συνοικία αποκλείστηκε.

 

Η βελγική ενημερωτική ιστοσελίδα RTL λίγη ώρα από την έναρξη της επιχείρησης έγραψε ότι ένας άνθρωπος τραυματίστηκε, χωρίς να διευκρινίζει αν πρόκειται για αστυνομικό, ύποπτο ή πολίτη.

 

Παράλληλα, το επίσης βελγικό δίκτυο la.libre.be μετέδιδε πως υπάρχουν δύο τραυματίες, ανάμεσα στους οποίους και ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ο οποίος έχει «ταμπουρωθεί» στο διαμέρισμα.

 

Καταγραφή

 

Την ίδια ώρα, το ειδησεογραφικό δίκτυο Russia Today επικαλούμενο αυτόπτες μάρτυρες έγραφε πως καπνός κάλυψε το σημείο όπου πραγματοποιείται η επιχείρηση των βελγικών αρχών.

 

Παράλληλα, ο βελγικός ιστότοπος HLN ανέφερε πως οι αστυνομικοί φωνάζουν: «Βγες έξω με τα χέρια ψηλά».

 

Εν τω μεταξύ, ο Βέλγος πρωθυπουργός, Σαρλ Μισέλ, αποχώρησε βιαστικά από τη Σύνοδο Κορυφής, μιλώντας στο τηλέφωνο, τη στιγμή που πραγματοποιείτο η επιχείρηση της βελγικής αστυνομίας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.