ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Goldman Sachs:Στα μεγαλύτερα του αιώνα τo σοκ της Fed!

22:13 - 18 Μαρ 2016 | Ειδήσεις
Goldman Sachs:Στα μεγαλύτερα του αιώνα τo σοκ της Fed!
Εξαιρώντας δύο συνεδριάσεις στο απόγειο της χρηματοπιστωτικής κρίσης στο τέλος του 2008 και στις αρχές του 2009, το σοκ που προκάλεσε στις αγορές η ανακοίνωση της Fed την Τετάρτη, ήταν το τέταρτο μεγαλύτερο στον 21ο αιώνα, εκτιμά η Goldman Sachs.

Η απόφαση της Fed την Τετάρτη να φωτογραφίσει μόλις δύο αυξήσεις επιτοκίων για την φετινή χρονιά ήταν μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις για τις αγορές, σύμφωνα με ανάλυση της Goldman Sachs.

Οι οικονομολόγοι Zach Pandl και Daan Struyven του διεθνούς οίκου ανέλυσαν 18 μεταβλητές – μεταξύ των οποίων η αλλαγή στην απόδοση του 2ετους και του S&P 500 – από τον Ιανουάριο του 2000 μέχρι και αυτήν την εβδομάδα.

Σύμφωνα με τους ίδιους, εξαιρουμένων δύο συνεδριάσεων στο απόγειο της χρηματοπιστωτικής κρίσης στο τέλος του 2008 και στις αρχές του 2009, το σοκ που προκάλεσε η ανακοίνωση της Fed την Τετάρτη ήταν το μεγαλύτερο μετά την εισαγωγή της μελλοντικής καθοδήγησης το 2011, την απόφαση να μην μειώσει το QE το 2013 και της συνεδρίασης του περασμένου Μαρτίου.

«Οι αγορές δεν αμφέβαλαν για το αν η FOMC θα άφηνε αμετάβλητα τα επιτόκια στην χθεσινή συνάντηση – οι αγορές futures υποδήλωναν πιθανότατα μόλις 5% για μια αύξηση πριν την ανακοίνωση» γράφουν οι Pandl και Struyven. «Ωστόσο, η απόφαση ήταν σίγουρα μεγάλη έκπληξη για τις αγορές, με τα επιτόκια να υποχωρούν σε όλο το μήκος της καμπύλης και το δολάριο να βουτάει έναντι των νομισμάτων των άλλων ανεπτυγμένων οικονομιών».

Τελευταία τροποποίηση στις 11:45 - 19 Μαρ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.