ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κωνσταντινούπολη: Φονική έκρηξη στο κέντρο-Πέντε νεκροί, 36 τραυματίες

16:35 - 19 Μαρ 2016 | Ειδήσεις
Κωνσταντινούπολη: Φονική έκρηξη στο κέντρο-Πέντε νεκροί, 36 τραυματίες
Πέντε άτομα σκοτώθηκαν και τουλάχιστον άλλα 36 τραυματίστηκαν από βομβιστική επίθεση καμικάζι στον μεγάλο εμπορικό πεζόδρομο της Ιστικλάλ, στην «καρδιά» της Κωνσταντινούπολης.

Μεταξύ των νεκρών είναι και ο δράστης της επίθεσης.

Σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Υγείας, οι επτά από τους τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση. Δώδεκα από τους τραυματίες είναι ξένοι υπήκοοι. Το πρακτορείο ειδήσεων Dogan μετέδωσε νωρίτερα ότι μεταξύ των τραυματιών είναι και τρεις Ισραηλινοί.

Η περιοχή έχει αποκλειστεί από τις δυνάμεις ασφαλείας ενώ στο σημείο έχουν σπεύσει και ασθενοφόρα. Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο Reuters πως ελικόπτερα της αστυνομίας πετούν πάνω από την περιοχή.

Πρόκειται για την τέταρτη βομβιστική επίθεση που σημειώνεται φέτος στην Τουρκία. Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα αυτόν τον μήνα 37 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στην Άγκυρα.

Στον πεζόδρομο της Ιστικλάλ βρίσκονται καταστήματα με εμπορικά brands παγκοσμίου φήμης, αλλά και ξένες διπλωματικές αποστολές.

Το PKK πίσω από την επίθεση;

Όπως ανέφερε υψηλόβαθμος Τούρκος αξιωματούχος, τα αρχικά ευρήματα στο χώρο της βομβιστικής επίθεσης δείχνουν ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε από το ΡΚΚ ή κάποια οργάνωση η οποία σχετίζεται με αυτό.

Υψηλόβαθμη αστυνομική πηγή δήλωσε πως η αστυνομία απέτρεψε τον βομβιστή να πραγματοποιήσει την επίθεση κατά του αρχικού στόχου, ενώ εκείνος φέρεται ότι πυροδότησε τον εκρηκτικό μηχανισμό από τον φόβο του.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.