ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Goldman Sachs: Η Fed θα προβεί σε 4 αυξήσεις επιτοκίων

15:43 - 21 Μαρ 2016 | Ειδήσεις
Goldman Sachs: Η Fed θα προβεί σε 4 αυξήσεις επιτοκίων
Το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου χρειάζεται υποστηρικτική πολιτική, σε αντίθεση με τις ΗΠΑ και αυτό αποτελεί μείζον πρόβλημα για τις Κεντρικές Τράπεζες που προσπαθούν να διατηρήσουν τη χρηματοοικονομική σταθερότητα, εν μέσω μάλιστα και των έντονων αποπληθωριστικών πιέσεων.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά στη Fed, με την  πρόσφατη απόφασή της να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια, αποστέλλοντας σήμα για βραδύτερο ρυθμό αύξησης, έκανε ένα μικρό βήμα πίσω, από τον ρόλο της ως Κεντρική Τράπεζα για ολόκληρο τον κόσμο.

 

«Μία ερμηνεία των πρόσφατων κινήσεων της ΕΚΤ και της Fed είναι ότι αντιπροσωπεύουν μια συντονισμένη προσπάθεια να χαλαρώσουν τις παγκόσμιες χρηματοοικονομικές συνθήκες, αποφεύγοντας παράλληλα τις πιέσεις προς το δολάριο», σημειώνουν οι Jan Hatzius και Sven Jari Stehn, της Goldman Sachs, σύμφωνα με το Bloomberg.

 

Η Goldman Sachs μάλιστα, εκτιμά πως οι επιδόσεις της αμερικανικής οικονομίας θα ωθήσουν τη Fed να προβεί σε τέσσερις αυξήσεις επιτοκίων το 2016, σημειώνοντας πως η προθυμία της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ να τηρήσει συγκρατημένη στάση όσον αφορά στη νομισματική πολιτική της, στο όνομα της συνεργασίας με άλλες Κεντρικές Τράπεζες, είναι μάλλον παροδική. 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.