ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κάστρο: «Άρση του εμπάργκο» - Ομπάμα: «Οι Κουβανοί αποφασίζουν»

23:00 - 21 Μαρ 2016 | Ειδήσεις
Κάστρο: «Άρση του εμπάργκο» - Ομπάμα: «Οι Κουβανοί αποφασίζουν»
Η Κούβα και οι ΗΠΑ θα εξακολουθήσουν να έχουν «διαφορές» μεταξύ τους, δήλωσε ο Κουβανός πρόεδρος Ραούλ Κάστρο, υποδεχόμενος την Αμερικανό ομόλογό του Μπαράκ Ομπάμα τη Δευτέρα. Ο τελευταίος χαιρέτισε τη «νέα ημέρα» που ξημερώνει για τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και το «ανοιχτό πνεύμα» που επιδεικνύει ο κ. Κάστρο.

«Το εμπάργκο αποτελεί το πιο σημαντικό εμπόδιο στην οικονομική μας ανάπτυξη», δήλωσε ο Κουβανός ηγέτης.

Ο ίδιος ανέφερε ακόμα πως για να προχωρήσουν μπροστά οι δύο χώρες «θα είναι αναγκαίο» να επιστρέψουν οι ΗΠΑ την βάση του Γκουαντάναμο, χαρακτηρίζοντάς την έδαφος υπό παράνομη κατοχή.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, δήλωσε από την πλευρά του πως θα συνεχίσει να απευθύνει έκκληση στο Κογκρέσο για να αίρει το εμπάργκο κατά της Κούβας. «Οι σχέσεις ανάμεσα στις κυβερνήσεις μας δεν θα μεταμορφωθούν σε μια ημέρα» υπογράμμισε ο κ. Ομπάμα.

Ο κ. Ομπάμα επέκρινε την Κούβα για παραβιάσεις δημοκρατικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων. «Είναι κάτι για το οποίο πρέπει να μιλήσω» σημείωσε.

Ο κ. Κάστρο απάντησε στην κριτική του Αμερικανού προέδρου, λέγοντας ότι η Κούβα πιστεύει ότι τα πολιτιστικά, πολιτικά, οικονομικά, κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα είναι οικουμενικά. Ο ίδιος αρνήθηκε ότι η Κούβα έχει πολιτικούς κρατουμένους. «Δώστε μου μια λίστα και θα τους απελευθερώσω άμεσα» τόνισε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.