ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο τρόμος επέστρεψε: Μπαράζ αιματηρών επιθέσεων σε αεροδρόμιο,Μετρό-34 οι νεκροί

16:02 - 22 Μαρ 2016 | Ειδήσεις
Ο τρόμος επέστρεψε: Μπαράζ αιματηρών επιθέσεων σε αεροδρόμιο,Μετρό-34 οι νεκροί 1
Ημέρα-«εφιάλτης» η σημερινή για όλη την Ευρώπη-Διαδοχικά τρομοκρατικά χτυπήματα σε αεροδρόμιο και Μετρό, πανικός, εκατοντάδες τραυματίες και 34 νεκροί μέχρι στιγμής συγκλονίζουν τις Βρυξέλλες-Ανέλαβε την ευθύνη το Ισλαμικό Κράτος-Προειδοποιούν και για νέες επιθέσεις

22 Μαρτίου 2016: Η 11η Σεπτεμβρίου της Ευρώπης

Εκατοντάδες τραυματίες και νεκροί από εκρήξεις στο αεροδρόμιο Zaventem των Βρυξελλών! Ισχυρές εκρήξεις και στους σταθμούς του Μετρό σε Μάλμπεκ και Σούμαν σκορπούν το θάνατο.

Το χρονικό της τραγωδίας

Ήταν οκτώ το πρωί (ώρα Βρυξελλών) όταν σκόρπισε ο θάνατος ανάμεσα στους επιβάτες του μεγαλύτερου αεροδρομίου του Βελγίου Ζάβεντεμ μετά από δύο ισχυρές εκρήξεις. Τα ξένα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν την ύπαρξη πολλών νεκρών. 

ΝBC και το Russian Today, επικαλούμενα πηγές από την βέλγικη αστυνομία ανεβάζουν τον αριθμό των νεκρών σε 17! Για αρκετούς νεκρούς στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών κάνει λόγο και το δημόσιο βελγικό δίκτυο RTBF. 

Η δημόσια τηλεόραση του Βελγίου αλλά και το Πρακτορείο Ειδήσεων Reuters, ανέφεραν πως οι δύο ισχυρότατες εκρήξεις στο Αεροδρόμιο προκλήθηκαν από βομβιστή αυτοκτονίας!

Σοκαριστική περιγραφή δημοσιογράφου-αυτόπτη μάρτυρα

O Alex Rossi μιλώντας στο Skynews είπε: « Ήμουν στο duty free στο αεροδρόμιο Zaventem και άκουσα δύο πολύ, πολύ δυνατές εκρήξεις. Μπορούσα να αισθανθώ το κτήριο να κινείται. Παντού υπήρχε σκόνη και καπνός. Κατευθύνθηκα προς το μέρος απ’ όπου προήλθε η έκρηξη και έβλεπα ανθρώπους ζαλισμένους και σοκαρισμένους. Όλοι εδώ μιλούν για ένα ακόμη τρομοκρατικό χτύπημα. Οι Αρχές δεν επιβεβαιώνουν τίποτα επισήμως.

Δε γνωρίζω πως έγινε η έκρηξη. Το μόνο βέβαιο είναι πως το αεροδρόμιο των Βρυξελλών αποτέλεσε στόχο τρομοκρατικού χτυπήματος. Όλοι μετακινούμαστε προς την έξοδο αυτή τη στιγμή. Οι άνθρωποι είναι πολύ φοβισμένοι. Μάλιστα υπάρχει έντονη η ανησυχία ότι ίσως ακολουθήσουν και άλλες επιθέσεις.»

Όπως δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ η Ευρωβουλευτής της ΝΔ Μαρία Σπυράκη, οι εκρήξεις σημειώθηκαν στην αίθουσα αφίξεων και συγκεκριμένα στο γκισέ της American Airlines. Ωστόσο Βέλγος δημοσιογράφος αλλά και αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι οι εκρήξεις σημειώθηκαν στο check-in στην αίθουσα αναχωρήσεων.

Κλειστό το αεροδρόμιο-Δεν προσγειώνεται η πτήση 620 της Aegean Airlines από Αθήνα για Βρυξέλλες

Καμία πτήση δεν επιτρέπεται να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο, ενώ έχουν σταματήσει και τα δρομολόγια των τρένων προς αυτό. Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, η πτήση 620 της Aegean Airlines από Αθήνα για Βρυξέλλες δεν θα προσγειωθεί στο αεροδρόμιο.

Σύμφωνα με  τη Βελγική κρατική τηλεόραση, υπάρχουν δεκάδες τραυματίες και 14 νεκροί

info

Από βομβιστή αυτοκτονίας προκλήθηκε το μακελειό

Όπως μετέδωσε η βελγική κρατική τηλεόραση VRT, επρόκειτο για επίθεση αυτοκτονίας.

Κλειστά τα αεροδρόμια σε Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία

Κλειστά θα παραμείνουν μέχρι νεωτέρας τα αεροδρόμια σε Γαλλία, Ιταλία και Γερμανία. 

Κλείνει τα σύνορα η Ολλανδία

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες η Ολλανδία προχωρά στο κλείσιμο των συνόρων της με το Βέλγιο. Οι έλεγχοι πλέον είναι εξονυχιστικοί. 

Εκκενώθηκε η Βελγική Βουλή

Σύμφωνα με το Russia Today, εκκενώθηκε το γραφείο του Βέλγου πρωθυπουργού και η Βελγική Βουλή.

RIXELLES

Μισέλ: Αποφύγετε τις μετακινήσεις

Ο Σαρλ Μισέλ, πρωθυπουργός του Βελγίου, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter τόνισε πως οι βελγικές αρχές παρακολουθούν τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, σημειώνοντας πως απόλυτη προτεραιότητα είναι τα θύματα και όσοι βρίσκονταν το πρωί της Τρίτης στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών.

Ζητά επίσης από τους πολίτες να αποφύγουν τις μετακινήσεις.

ruxelles 7

Σύμφωνα με το βελγικό πρακτορείο ειδήσεων, πριν σημειωθούν οι εκρήξεις ακούστηκαν πυροβολισμοί.

Αιματοκύλισμα και στο Μετρό-20 νεκροί

Μετά το χτύπημα στο αεροδρόμιο, μια νέα τρομοκρατική επίθεση σε διάστημα λιγότερο της μιας ώρας βρίσκεται σε εξέλιξη στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η έκρηξη έγινε στον σταθμό Μπάλμεκ ο οποίος βρίσκεται πολύ κοντά στο κτίριο της Κομισιόν.

Μαρτυρίες αναφέρουν ότι η έκρηξη έγινε μέσα σε βαγόνι τρένου που βρισκόταν εν κινήσει λίγο πριν προσεγγίσει τον σταθμό Μάλμπεκ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Μεταφορών του Βελγίου ο απολογισμός της τρομοκρατικής επίθεσης ανέρχεται στους 20 νεκρούς και πάνω από 55 τραυματίες. Προς το παρόν έχουν σταματήσει όλα τα δρομολόγια των τρένων, ενώ έχουν εκκενωθεί και όλοι οι σταθμοί. Παράλληλα αναστέλλονται πολλά δρομολόγια λεωφορείων.

Διαφορετικές πηγές αναφέρουν πως υπήρξαν επιθέσεις και στη στάση Μετρό Schuman δίπλα από Κομισιόν, Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Ενώ σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες εκρηκτικός μηχανισμός βρέθηκε και σε τρίτο σταθμό του Μετρό της πόλης.

Σκηνές πανικού επικράτησαν όταν έγινε γνωστή η έκρηξη στον σταθμό, καθώς οι συρμοί σταμάτησαν μέσα στα τούνελ και οι επιβάτες  υποχρεώθηκαν να εκκενώσουν τα τρένα και να περπατήσουν πεζή μέχρι το πιο κοντινό ασφαλέστερο σταθμό.

Όπως αναφέρει το δίκτυο RTBF, η πόλη των Βρυξελλών, βρίσκεται σε επίπεδο συναγερμού 4, γεγονός που συνεπάγεται δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

«Συναγερμός» στην Αθήνα

Εξαιτίας των τρομοκρατικών χτυπημάτων, θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Συγκεκριμένα, στο Μαξίμου μεταβαίνουν ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος κι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας.

Την ίδια ώρα, όπως έγινε γνωστό, αναβλήθηκε η αποψινή συζήτηση για τη διαφθορά στη Βουλή.

Καλάσνικοφ στην αίθουσα αναχωρήσεων του αεροδρομίου

Ένα Καλάσνικοφ βρέθηκε στην αίθουσα αναχωρήσεων του αεροδρόμου Ζαβεντεμ των Βρυξελλών όπου το πρωί σημειώθηκε τρομοκρατική επίθεση με τουλάχιστον 14 νεκρούς! Νωρίτερα εξάλλου υπήρχε η πληροφορία πως πριν από την πρώτη έκρηξη είχαν ακουστεί πυροβολισμοί!

34

Αναζητά υπόπτους η Αστυνομία

Τα βελγικά ΜΜΕ μεταδίδουν πως η Βελγική αστυνομία αναζητά δυο υπόπτους για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες

Αυτούς αναζητούν οι Αρχές

Στη δημοσιότητα δόθηκαν οι φωτογραφίες των δυο ανδρών που αναζητούν οι βελγικές αρχές για την τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες. Αριστερά ο Mohamed Abrini και δεξιά ο Najim Laachraoui.

e3864e2ac79482ed41c6eea80c4ff

Πανηγυρίζουν για το μακελειό οι τζιχαντιστές

Οι υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους εξαίρουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις εκρήξεις που σημειώθηκαν σήμερα στις Βρυξέλλες προκαλώντας τον θάνατο περίπου 34 ανθρώπων, σύμφωνα με τους απολογισμούς που έχουν γίνει γνωστοί μέχρι στιγμής.

"Το ΙΚ θα σας αναγκάσει να το ξανασκεφτείτε χιλιάδες φορές προτού ενθαρρυνθείτε να σκοτώσετε ξανά μουσουλμάνους και να ξέρετε ότι οι μουσουλμάνοι έχουν τώρα ένα κράτος που τους υπερασπίζεται", γράφει ένας υποστηρικτής του ISIS στο Twitter.

Η Ειδομένη ζητά συγγνώμη

Τι κι αν οι Ευρωπαίοι του έχουν κλείσει τα σύνορα και τον αφήνουν να ζει μέσα στις λάσπες και στην κακουχία; Τι κι αν έχει ξεριζωθεί από την πατρίδα του; Έγραψε σε ένα κομμάτι χαρτί "Λυπάμαι για τις Βρυξέλλες" και το σήκωσε ψηλά για τον φωτογραφικό φακό του Reuters για να δείξει ότι έχει περίσσευμα ανθρωπιάς.

Δείτε τη συγκλονιστική φωτογραφία

αρχείο λήψης vrixelles

Βρέθηκε και τρίτη βόμβα στο αεροδρόμιο

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής της Deutsche Welle, υπάρχουν πληροφορίες πως στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών όπου το πρωί σημειώθηκαν δυο πολύνεκρες εκρήξεις με τουλάχιστον 14 νεκρούς, βρέθηκε και τρίτη βόμβα!

Capture witter

Τελευταία τροποποίηση στις 21:04 - 22 Μαρ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.