ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ερντογάν: Οι τρομοκράτες είναι παντού ίδιοι, είτε PKK είτε ISIS

19:57 - 22 Μαρ 2016 | Ειδήσεις
Ερντογάν: Οι τρομοκράτες είναι παντού ίδιοι, είτε PKK είτε ISIS
«Η Τουρκία, αυτή τη δύσκολη μέρα, είναι κοντά στις Βρυξέλλες», δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, καταδικάζοντας τις τρομοκρατικές επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους στο Βέλγιο.

Ο Ερντογάν υποστήριξε ότι μετά τις επιθέσεις, που στοίχησαν τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους, προσφάτως του PKK στην Άγκυρα και ακολούθως του Ισλαμικού Κράτους στην Κωνσταντινούπολη, τώρα οι τρομοκράτες στοχοποίησαν τις Βρυξέλλες, καταδεικνύοντας ακόμη μια φορά ότι «δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ τους». «Αυτές οι οργανώσεις δεν γνωρίζουν καμία ανθρώπινη και ηθική αξία, ούτε σύνορα και χρησιμοποιούν μικροπρεπείς μεθόδους» σημείωσε.

 

Πρόσθεσε ότι η Τουρκία συνεχίζει τον αγώνα μας με την ίδια αποφασιστικότητα χωρίς διακρίσεις εναντίον όλων των τρομοκρατικών οργανώσεων και είναι έτοιμη να παράσχει κάθε είδους υποστήριξη προς το Βέλγιο.

 

«Οι αποτρόπαιες αυτές επιθέσεις στο Βέλγιο κατέστησαν ξεκάθαρα αντιληπτό ότι η τρομοκρατία δεν μπορεί να συνιστά αγώνα για την ελευθερία και ανέδειξαν την ανάγκη να αγωνισθούμε από κοινού απέναντι σε κάθε είδους τρομοκρατία», είπε ο Τούρκος Πρόεδρος.

 

Η «προφητεία» του Ερντογάν


Αίσθηση πάντως έχει προκαλέσει το γεγονός ότι ο Τούρκος προέδρος είχε «προφητεύσει» το σημερινό μακελειό στις Βρυξέλλες, μόλις 4 ημέρες πριν.

Την Παρασκευή, σε ομιλία του για τον εορτασμό της 101ης επετείου της Μάχης της Καλλίπολης στην παράκτια πόλη του Τσανάκαλε είχε τονίσει:


«Δεν υπάρχει κανένας λόγος για τον οποίο η βόμβα που εξερράγη στην Άγκυρα να μην μπορεί να εκραγεί στις Βρυξέλλες, σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή πόλη».

Και είχε προσθέσει, όπως είχε μεταδώσει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.


«Τα φίδια που κοιμάστε μαζί μπορεί να σας δαγκώσουν ανά πάσα στιγμή. Παρά τη σαφή αυτή την πραγματικότητα, οι ευρωπαϊκές χώρες χορεύουν σε ένα ναρκοπέδιο χωρίς να προσέχουν τίποτε».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.