ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Credit Suisse περικόπτει άλλες 2.000 θέσεις εργασίας

12:04 - 23 Μαρ 2016 | Ειδήσεις
Η Credit Suisse περικόπτει άλλες 2.000 θέσεις εργασίας
Να περικόψει ακόμη 2.000 θέσεις εργασίας σχεδιάζει φέτος το Credit Suisse Group, καθώς και να προχωρήσει σε γενικότερες περικοπές στην επενδυτική τράπεζα, σύμφωνα με το σχέδιο αναδιάρθρωσης του CEO, Tidjane Thiam.

Σύμφωνα με το σχέδιο, η τράπεζα πρόκειται να μειώσει τα περιουσιακά στοιχεία υψηλού κινδύνου σε παγκόσμιες αγορές, σε περίπου 60 δισ. φέτος, έναντι ενός προηγούμενου στόχου για περίπου 83 δισ. Όπως ανακοίνωσε η Credit Suisse σήμερα, η μονάδα προβλέπεται πως θα εμφανίσει ζημιά κατά το πρώτο τρίμηνο.

 

Η τράπεζα με έδρα τη Ζυρίχη στοχεύει σε συνολικές περικοπές 6.000 θέσεων φέτος, με ακαθάριστη αποταμίευση 1,7 δισ. φράγκων (1,7 δισ. δολάρια).

 

Ο διευθύνων σύμβουλος προσπαθεί να αναχαιτίσει την κάμψη της μετοχής που έχει υποχωρήσει περίπου 41% από τον Οκτώβρη και μετά, οπότε ο Thiam ανακοίνωσε την αναδιάρθρωση της εταιρίας, αφού η πτώση του πετρελαίου, τα χαμηλά επιτόκια σε επίπεδα ρεκόρ και η επιβραδυμένη ανάπτυξη των αναδυόμενων αγορών έχουν διαβρώσει τα κέρδη από το trading. 

 

«Οι προσπάθειές μας στοχεύουν να βάλουν την Credit Suisse σε μια θέση ώστε να παράγει κεφάλαιο και ανάπτυξη επικερδώς, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα», ανέφερε η τράπεζα σε ανακοίνωσή της. «Τα μέτρα που παίρνουμε για να ισχυροποιήσουμε την κεφαλαιακή μας βάση και να μειώσουμε τα κόστη μας, θα βελτιώσουν την ελαστικότητα και την ευελιξία μας», τόνισε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.