ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκρήξεις Βρυξέλλες: Η αναγνώριση των θυμάτων θα πάρει καιρό

15:51 - 23 Μαρ 2016 | Ειδήσεις
Εκρήξεις Βρυξέλλες: Η αναγνώριση των θυμάτων θα πάρει καιρό
Την επομένη των επιθέσεων στις Βρυξέλλες, την ευθύνη για τις οποίες ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, οι βελγικές αρχές εργάζονται επίπονα για να προσδιορίσουν την ταυτότητα και τον οριστικό απολογισμό των θυμάτων, που προέρχονται από 40 διαφορετικές χώρες.

"Δεν έχουμε οριστικό απολογισμό, αυτός παραμένει κατ' εκτίμηση: περίπου τριάντα θάνατοι και 250 τραυματίες", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος του κέντρου διαχείρισης κρίσεων που συστάθηκε μετά τις επιθέσεις.


"Υπάρχουν πιθανόν μεταξύ των νεκρών και των τραυματιών περισσότερες από 40 διαφορετικές εθνικότητες", δήλωσε ο βέλγος υπουργός Εξωτερικών Ντιντιέ Ρέιντερς στο βελγικό τηλεοπτικό δίκτυο RTBF.


Χθες ο δήμαρχος των Βρυξελλών Ιβάν Μαγέρ ανακοίνωσε πως υπήρχαν "πολλές εθνικότητες" μεταξύ των τραυματιών στο μετρό, προσθέτοντας πως η ταυτοποίησή τους θα "πάρει χρόνο" λόγω της "χαοτικής" κατάστασης.


Προς το παρόν, μεταξύ των νεκρών, μόνο δύο πρόσωπα, μια Μαροκινή και μια Περουβιανή, έχουν ταυτοποιηθεί επίσημα.

 

"Η κυβέρνηση του Περού ανακοινώνει με λύπη της τον θάνατο της συμπατριώτισσάς μας Αδέλμα Μαρίνα Ταπία Ρουίς, θύματος της επίθεσης που πραγματοποιήθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο των Βρυξελλών", ανέφερε σε ανακοίνωσή του το περουβιανό υπουργείο Εξωτερικών.


Η Ταπία Ρουίς ζούσε στις Βρυξέλλες τα τελευταία έξι χρόνια.


"Συνοδευόταν από τον σύζυγό της και τις δύο κόρες τους, από τις οποίες η μία έχει τραυματιστεί", δήλωσε στους δημοσιογράφους στη Λίμα ο αδελφός του θύματος Φερνάντο Ταπία.


Η Μαροκινή που σκοτώθηκε, το όνομα της οποίας δεν έχει αποκαλυφθεί, βρισκόταν στο μετρό, σύμφωνα με το μαροκινό πρακτορείο ειδήσεων MAP, που έκανε λόγο για άλλους τέσσερις Μαροκινούς οι οποίοι τραυματίστηκαν.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.