ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γαλλία: Πτώση στην επιχειρηματική εμπιστοσύνη το Μάρτιο

11:52 - 24 Μαρ 2016 | Ειδήσεις
Γαλλία: Πτώση στην επιχειρηματική εμπιστοσύνη το Μάρτιο
Η εμπιστοσύνη στον μεταποιητικό τομέα της Γαλλίας έπεσε απροσδόκητα το Μάρτιο καθώς οι επιχειρηματικοί ηγέτες αναθεώρησαν προς τα κάτω την αξιολόγησή τους για την πρόσφατη και μελλοντική παραγωγή.

Η επιχειρηματική εμπιστοσύνη έπεσε σε 101 το Μάρτιο από 103 το Φεβρουάριο, όπως ανακοίνωσε σήμερα η στατιστική υπηρεσία Insee. Μέσος όρος της μέτρησης είναι το 100 ενώ οι οικονομολόγοι της Wall Street Journal ανέμεναν πως η εμπιστοσύνη θα παραμείνει σταθερή το Μάρτιο.

 

Η αποδυνάμωση της εμπιστοσύνης στο γαλλικό μεταποιητικό τομέα εγείρει ερωτήματα σχετικά με την ισχύ της οικονομικής ανάκαμψης. Η Insee προέβλεψε την περασμένη εβδομάδα πως η ανάπτυξη του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος θα επιταχυνθεί κατά το πρώτο μισό του 2016, αγγίζοντας στα μέσα του 2016 το γρηγορότερο ρυθμό της εδώ και πέντε χρόνια.

 

Πάντως, και μια ευρύτερη μέτρηση της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης, περιλαμβανομένων των πωλήσεων χονδρικής, των κατασκευών και των υπηρεσιών, επίσης εμφάνισε πτώση το Μάρτιο. Αφού πιέστηκε προς τα κάτω από την πιο αδύναμη ανάγνωση στη μεταποίηση και τις υπηρεσίες, ο συνολικός δείκτης έπεσε στο 100 από 101, σύμφωνα με το MarketWatch.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.