ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βρυξέλλες: Υπό κράτηση ύποπτος μετά την αστραπιαία επιχείρηση

18:00 - 25 Μαρ 2016 | Ειδήσεις
Βρυξέλλες: Υπό κράτηση ύποπτος μετά την αστραπιαία επιχείρηση
Με το σχέδιο επίθεσης που απέτρεψαν οι γαλλικές αρχές προχωρώντας σε μία σύλληψη την Πέμπτη συνδέεται ο άνδρας που πυροβολήθηκε και κρατείται από τις βελγικές αρχές, όπως ανακοίνωσε ο Βέλγος Γενικός Εισαγγελέας, μετά τη μεγάλη επιχείρηση που διεξήγαγε η βελγική αστυνομία στην περιοχή Σκαρμπέκ των Βρυξελλών.

Νωρίτερα ο δήμαρχος του Σκαρμπέκ Μπερνάρ Κλερφέ, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο, είπε ότι συνελήφθη ένας ύποπτος, ο οποίος τραυματίστηκε ελαφρά κατά τη διάρκεια της επιχείρησης.

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν πως η επιχείρηση συνδέεται με τρομοκρατική επίθεση που απετράπη στη Γαλλία την Πέμπτη.

Οι ειδικές αστυνομικές δυνάμεις εισήλθαν σε κατοικία στο Σκαρμπέκ και ακούστηκαν εκρήξεις, που σύμφωνα με τον δήμαρχο του Σκαρμπέκ ήταν ελεγχόμενες.

Το κρατικό τηλεοπτικό κανάλι RTBF μετέδωσε πως εξουδετερώθηκε ένας άντρας, ο οποίος συνδέεται με τις βομβιστικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες, αλλά και με τη σχεδιαζόμενη επίθεση στη Γαλλία, η οποία απετράπη από τις γαλλικές αρχές.

Βελγικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η επιχείρηση στο Σκαρμπέκ έγινε μετά την άρνηση ενός άνδρα που εξήλθε από το σπίτι του έχοντας ένα σακίδιο στην πλάτη του να δεχθεί έλεγχο των ανδρών της αστυνομίας. Ο άνδρας προσπάθησε να ξεφύγει αλλά ακινητοποιήθηκε από αστυνομικούς που τον πυροβόλησαν στο πόδι.

Στη συνέχεια ένα ρομπότ της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας ήλεγξε την τσάντα του, ενώ ο ίδιος ήταν τραυματισμένος στο έδαφος.

Η περιοχή γύρω από την πλατεία Μεζέρ έχει αποκλειστεί και χαράχθηκε περίμετρος ασφαλείας, ενώ τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν πως η επιχείρηση της αστυνομίας έληξε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.