ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Νατζίμ Λαχραουί, ο δεύτερος βομβιστής στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών

22:54 - 25 Μαρ 2016 | Ειδήσεις
Ο Νατζίμ Λαχραουί, ο δεύτερος βομβιστής στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών
Ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας του Βελγίου επιβεβαίωσε ότι ο δεύτερος βομβιστής καμικάζι του αεροδρομίου είναι ο Νατζίμ Λαχραουί.

Ο εισαγγελέας είπε ότι η ανακοίνωση αυτή βασίζεται στα στοιχεία του DNA και επιβεβαίωσε ότι ο δράστης είναι ο Λαχραουί, ο οποίος γεννήθηκε στις 18 Μαΐου 1991.

Ο Λαχραουί θεωρείται ότι είναι ο κατασκευαστής των εκρηκτικών, του οποίου το DNA είχε βρεθεί σε γιλέκο με εκρηκτικά και σε βόμβα που χρησιμοποιήθηκαν στις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι, που άφησαν πίσω τους 130 νεκρούς.

 

Τα βελγικά μέσα ενημέρωσης είχαν δημοσιεύσει την πληροφορία ότι ο Λαχραουί ήταν ο δεύτερος βομβιστής του αεροδρομίου, ωστόσο οι πληροφορίες αυτές δεν είχαν επιβεβαιωθεί επισήμως.

 

Υπενθυμίζεται ότι μία ημέρα πριν τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες, βέλγοι εισαγγελείς είχαν ανακοινώσει ότι ο Λαχραουί ήταν συνεργός του συλληφθέντος για την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι, Σαλάχ Αμπντεσλάμ.

 

Βέλγοι αξιωματούχοι αναφέρουν ότι μετά τις επιθέσεις της Τρίτης, ο συλληφθείς Αμπντεσλάμ, αρνείται να συνεργαστεί με τις Αρχές.

Εν τω μεταξύ, οι Αρχές ανακοίνωσαν ότι από τους έξι συλληφθέντες της Πέμπτης, τρεις αφέθηκαν ελεύθεροι και τρεις παραμένουν υπό κράτηση.

 

Σύμφωνα με την βελγική εφημερίδα Le Soir, ένας από τους συλληφθέντες, ο Φαϊζάλ Σ., υπάρχει «μεγάλη πιθανότητα» να είναι ο καταζητούμενος «άνδρας με τα λευκά» που βρισκόταν στο αεροδρόμιο μαζί με τον Ελ Μπαχραουί και τον Λαχραουί.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.