ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

DW: Συνελήφθη ο τρίτος ύποπτος του αεροδρομίου

18:26 - 26 Μαρ 2016 | Ειδήσεις
DW: Συνελήφθη ο τρίτος ύποπτος του αεροδρομίου
Ο «άνδρας με το καπέλο», ο τρίτος από τους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης στο αεροδρόμιο Ζάβεντεμ των Βρυξελλών που φαίνεται στα βίντεο των εσωτερικών συστημάτων ασφαλείας, σύμφωνα με τις βελγικές εισαγγελικές αρχές φέρεται να έχει εντοπιστεί. Πρόκειται για τον Φεϊσάλ Σεφού.

Αρχικά σε σημερινό δημοσίευμά της η βελγική εφημερίδα «Le Soir» γράφει, επικαλούμενη καλά πληροφορημένες πηγές, ότι το βράδυ της Πέμπτης προς την Παρασκευή ο Σεφού αναγνωρίστηκε από τον οδηγό ταξί που τον είχε παραλάβει αμέσως μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών.

Οι βελγικές αρχές επιβεβαίωσαν το συγκεκριμένο δημοσίευμα, λέγοντας ότι ο συλληφθείς είναι πράγματι ο Σεφού, το ένταλμα σύλληψης του οποίου εκδόθηκε στη βάση κατηγοριών για συμμετοχή σε τρομοκρατική ομάδα, για ανθρωποκτονίες με τρομοκρατικά κίνητρα καθώς και για απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης. Ωστόσο δεν έχει υπάρξει ακόμη επίσημη επιβεβαίωση ότι ο συλληφθείς είναι ο ίδιος άνθρωπος με τον λεγόμενο «άνδρα με το καπέλο» της επίμαχης φωτογραφίας που έχει δημοσιοποιηθεί εδώ και μέρες στα ΜΜΕ, αν και υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις.

Από την Τρίτη, την ημέρα της τρομοκρατικής επίθεσης στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών όπου έχασαν τη ζωή τους 11 άνθρωποι, ο τρίτος άνδρα που φέρεται να είχε καταφέρει να διαφύγει καταζητούνταν από τις αρχές. Πρόκειται για τον άνδρα με τα λευκά ρούχα και το καπέλο που βρίσκεται στα δεξιά της φωτογραφίας, δίπλα στον Ναζίμ Λαχραουί (24 ετών) και των Ιμπραήμ Ελ Μπακραουί (29 ετών).

Aς σημειωθεί ότι η βελγική εισαγγελία εξέδωσε το εν λόγω ένταλμα σύλληψης ήδη από την Παρασκευή, ωστόσο δεν είχε δώσει στη δημοσιότητα περαιτέρω στοιχεία για σύνδεση του συλληφθέντος με τα γεγονότα της Τρίτης. Στο μεταξύ από την Πέμπτη βρίσκονται σε εξέλιξη επιχειρήσεις της αστυνομίας, ενώ ήδη έχουν συλληφθεί 11 συνολικά άτομα στο Βέλγιο και τη Γερμανία, ενώ πυκνώνουν οι ενδείξεις ότι ο ίδιος πυρήνας ανθρώπων εμπλέκεται στις τρομοκρατικές επιθέσεις σε Παρίσι και Βρυξέλλες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.