ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα μείωση στις τιμές του πετρελαίου

07:54 - 29 Μαρ 2016 | Ειδήσεις
Νέα μείωση στις τιμές του πετρελαίου
Μείωση κατέγραψαν οι τιμές του πετρελαίου στις ασιατικές αγορές σήμερα, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για τον τερματισμό του ράλι των τιμών που παρατηρήθηκε το τελευταίο χρονικό διάστημα, αλλά και για τη συνέχιση της αυξητικής πορείας των αμερικανικών αποθεμάτων πετρελαίου, που συντηρεί την τάση μείωσης των τιμών στις διεθνείς αγορές.

Η τιμή του αμερικανικού αργού πετρελαίου μειώθηκε κατά 13 σεντς στα 39,26 δολ το βαρέλι, μετά τη μείωση που είχε καταγράψει κατά 7 σεντς στα 39,39 δολ το βαρέλι κατά την προηγούμενη συνεδρίαση.

Η τιμή του πετρελαίου Brent διεθνούς προέλευσης μειώθηκε κατά 16 σεντς στα 40,11 δολ το βαρέλι, μετά τη διόρθωση προς τα κάτω κατά 17 σεντς που έκανε χθες, για να κλείσει στα 40,27 δολ το βαρέλι.

Τα εμπορικά αποθέματα αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ αναμένεται ν' αυξηθούν για έβδομη συνεχόμενη εβδομάδα, με τις εκτιμήσεις των αναλυτών ν' αναμένουν αύξηση κατά 3,2 εκατ βαρέλια για την εβδομάδα που έληξε την 25η Μαρτίου. Η δημοσιοποίηση των επίσημων στοιχείων αναμένεται μέσα στο επόμενο 24ωρο.

Οι τιμές, τόσο του αμερικανικού αργού, όσο και του πετρελαίου Brent διεθνούς προέλευσης αυξήθηκαν κατά 50%, από τα ετήσια χαμηλά επίπεδα τιμών που είχαν καταγράψει στα μέσα Φεβρουαρίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.