ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Pimco: Τρεις παράγοντες που μπορούν να πλήξουν την παγκόσμια οικονομία

16:35 - 29 Μαρ 2016 | Ειδήσεις
Pimco: Τρεις παράγοντες που μπορούν να πλήξουν την παγκόσμια οικονομία
Στους απαισιόδοξους για το μέλλον της παγκόσμιας οικονομίας εισήλθε λίαν προσφάτως και η Pimco, ο μεγαλύτερος διαχειριστής κεφαλαίων παγκοσμίως, η οποία θεωρεί ότι υπάρχουν τρία βασικά προβλήματα τα οποία θα επηρεάσουν τα μέγιστα την υφήλιο.

Οι αναλυτές της Pimco, Joachim Fels και Andrew Balls, τονίζουν ότι οι τρεις βασικοί παράγοντες που επιδρούν στην πορεία της παγκόσμιας οικονομίας δεν είναι άλλοι από: Κίνα, Κεντρικές Τράπεζες και Εμπορεύματα.

 

Με ποιον τρόπο; Σύμφωνα με τους αναλυτές της επενδυτικής εταιρείας, με τον ακόλουθο:

 

Κίνα: Η Pimco εκτιμά ότι η ανάπτυξη θα είναι ήπια, το γουάν θα αποδυναμωθεί έστω και σταδιακά, αλλά όλα τα παραπάνω θα εξαρτηθούν από τις εκροές κεφαλαίων που τυχόν θα υπάρξουν, ενώ κάποια στιγμή η χώρα μπορεί να αναγκαστεί να χρησιμοποιήσει τα ούτως ή άλλως μεγάλα συναλλαγματικά της αποθέματα.

 

Εμπορεύματα: Η τιμή του πετρελαίου θα ενισχυθεί και πιθανώς θα παρασύρει σε αυτήν την άνοδο και τα υπόλοιπα εμπορεύματα. Η ομάδα ειδικών της Pimco που ασχολείται με τον κλάδο των εμπορευμάτων «βλέπει» το πετρέλαιο εκ νέου στο επίπεδο των 50 δολαρίων, αν και τονίζει ότι σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα μπορεί να υποχωρήσει χαμηλότερα από τα 30 δολάρια.

 

Κεντρικές Τράπεζες: Αν και βρίσκονται πολύ κοντά στο να φθάσουν στα όρια των δυνατοτήτων τους προκειμένου να μην αφήσουν τις οικονομίες να διολισθήσουν σε αποπληθωρισμό, η χαλαρή νομισματική πολιτική θα συνεχιστεί.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.