ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανακάμπτει το πετρέλαιο στις ασιατικές αγορές

09:05 - 30 Μαρ 2016 | Ειδήσεις
Ανακάμπτει το πετρέλαιο στις ασιατικές αγορές
Οι τιμές του πετρελαίου για τα συμβόλαια μελλοντικής εκτέλεσης ανέκαμψαν σήμερα στις ασιατικές αγορές ωθούμενες από τη μικρότερη έναντι των αρχικών προβλέψεων αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων αργού πετρελαίου.

Η τάση αύξησης των διεθνών τιμών πετρελαίου φαίνεται να συντηρείται και από τη μείωση της συναλλαγματικής ισοτιμίας του δολαρίου, η οποία καθιστά την πετρελαϊκή τιμολόγηση στο αμερικανικό νόμισμα, περισσότερο ανταγωνιστική.

Οι τιμές των μελλοντικών συμβολαίων για το πετρέλαιο τύπου Brent διεθνούς προέλευσης αυξήθηκαν κατά 40 σεντς στα 39,54 δολ το βαρέλι, μετά την αρνητική διόρθωσή τους κατά 1,13 δολ το βαρέλι στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου αυξήθηκαν κατά 45 σεντς στα 38,73 δολ το βαρέλι, μετά τη μείωσή τους στην προηγούμενη συνεδρίαση κατά 1,11 δολ το βαρέλι.

Οι τιμές του πετρελαίου μειώθηκαν κατά 3% στην προηγούμενη συνεδρίαση μετά την ανακοίνωση του Κουβέιτ και της Σαουδικής Αραβίας ότι θα συνεργαστούν στη διαχείριση της παραγωγής του πεδίου γεωτρήσεων Khafji, το οποίο παράγει ποσότητες πετρελαίου 300.000 βαρελιών, ημερησίως. Η εξέλιξη αυτή, συντηρεί την τάση μείωσης των διεθνών τιμών πετρελαίου.

Από την άλλη μεριά, τα αποθέματα αργού πετρελαίου αυξήθηκαν κατά 2,6 εκατ βαρέλια στα 534,4 εκατ βαρέλια την προηγούμενη εβδομάδα, έναντι αρχικής πρόβλεψης των αναλυτών για αύξησή τους κατά 3,3 εκατ βαρέλια. Η αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων πετρελαίου καταγράφεται για έβδομη συνεχόμενη εβδομάδα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.