ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δεν... «χωράνε» οι τρομοκράτες στις βελγικές φυλακές!

12:31 - 31 Μαρ 2016 | Ειδήσεις
Δεν... «χωράνε» οι τρομοκράτες στις βελγικές φυλακές!
Οξύμωρη μοιάζει, σε σχέση με την κατάσταση που βιώνουν σήμερα οι βελγικές αρχές, μετά το αιματηρό τρομοκρατικό χτύπημα στις Βρυξέλλες και την ανάγκη για συλλήψεις και φυλακίσεις εν δυνάμει τρομοκρατών, η «σιτεμένη» διαπίστωση της Επιτροπής κατά των Βασανιστηρίων του Συμβουλίου της Ευρώπης (CPT), ότι οι βελγικές φυλακές πάσχουν από το ...αδιαχώρητο.

Με την έκθεση της που δίνεται σήμερα στη δημοσιότητα, η CPT επικαλείται τα ευρήματα της επίσκεψης της στα σωφρονιστικά ιδρύματα του Βελγίου το ...2013 και καλεί τις βελγικές αρχές να λάβουν μέτρα, για την αντιμετώπιση του υπερπληθυσμού στις φυλακές της χώρας.

 

Εγκαλεί, μάλιστα, τις βελγικές αρχές, για το γεγονός ότι, δεν έχουν ακόμη διασφαλίσει πως δεν υπάρχουν αρνητικές επιπτώσεις για τους εγκλείστους, από τις απεργίες των σωφρονιστικών υπαλλήλων.

 

Με την έκθεση, παρουσιάζεται μία καθόλου ελκυστική εικόνα, για την κατάσταση που βιώνουν στις βελγικές φυλακές οι τρόφιμοι αφού, όπως αναφέρεται, οι κρατούμενοι υποχρεούνται, λόγω υπερπληθυσμού, να ζουν σε τρία τετραγωνικά μέτρα, ορισμένοι απ αυτούς να αναγκάζονται να κοιμούνται στα πατώματα και λόγω ελλείψεων τουαλέτας, να αναγκάζονται να κάνουν τις ανάγκες τους, σ' ένα κάδο τη νύχτα.

 

Οι περισσότεροι, κατά πως περιγράφει η έκθεση, υποχρεούνται να παραμένουν στα στενά και ανήλια κελιά τους για τις 21 από τις 24 ώρες της ημέρας, χωρίς να έχουν τη δυνατότητα προαυλισμού ή σωματικής άσκησης.

 

Τέλος, όπως επισημαίνεται στην έκθεση, εξαιτίας των πολύ συχνών απεργιών του σωφρονιστικού προσωπικού, οι κρατούμενοι στερούνται των επισκέψεων από συγγενείς τους, έχουν περιορισμένη υγειονομική περίθαλψη και συχνά υφίστανται κακομεταχείριση και βία από τους υπαλλήλους.

 

Νίκος Ρούσσης

Στρασβούργο

Τελευταία τροποποίηση στις 13:32 - 31 Μαρ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.