ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ευρωπαϊκή στήριξη κατά των Κούρδων ζητά ο Ερντογάν

11:53 - 01 Απρ 2016 | Ειδήσεις
Ευρωπαϊκή στήριξη κατά των Κούρδων ζητά ο Ερντογάν
Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε από την Ουάσινγκτον όπου βρίσκεται αλλά και τις ευρωπαϊκές χώρες να στηρίξουν την εκστρατεία του κατά των Κούρδων αυτονομιστών μετά και την επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο στο Ντιγιάρμπακιρ που προκάλεσε τον θάνατο επτά ανθρώπων.

Η παρέμβασή του χθες βράδυ στο κέντρο Brookings σηματοδοτήθηκε από ταραχές μεταξύ των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας και διαδηλωτών και δημοσιογράφων.


"Δεν μπορούμε πλέον να το ανεχτούμε αυτό", δήλωσε ο Ερντογάν αναφερόμενος στην επίθεση. "Οι ευρωπαϊκές χώρες και οι άλλες χώρες, ελπίζω, να μπορούν να δουν το πραγματικό πρόσωπο πίσω από τις επιθέσεις", δήλωσε ο Ερντογάν που πήγε στην αμερικανική πρωτεύουσα για να μετάσχει στη σύνοδο για την πυρηνική ασφάλεια που οργάνωσε ο Μπαράκ Ομπάμα.


Επτά τούρκοι αστυνομικοί σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 27 τραυματίστηκαν σε επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο χθες στο Ντιγιάρμπακιρ, τη μεγαλύτερη πόλη της νοτιοανατολικής Τουρκίας, περιοχή που κατοικείται κυρίως από Κούρδους, μια επίθεση που αποδόθηκε στους κούρδους αυτονομιστές.
Ο Ερντογάν δήλωσε χθες ότι όλος ο κόσμος πρέπει να ενωθεί για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, δηλώνοντας ότι οι Κούρδοι είναι το ίδιο επικίνδυνοι με τους μαχητές της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.


Ο υπό τις ΗΠΑ διεθνής συνασπισμός κατά του ΙΚ στη Συρία βοηθά τις Mονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) --ένοπλη πτέρυγα του μεγαλύτερου κουρδικού κόμματος στη Συρία, του Κόμματος Δημοκρατικής Ενωσης (PYD)-- στην καταπολέμηση της τζιχαντιστικής οργάνωσης.


Ωστόσο η Τουρκία θεωρεί ότι οι YPG είναι σύμμαχοι του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ). Η Δύση δεν πρέπει να θεωρεί ότι υπάρχουν "καλοί τρομοκράτες" υπό το πρόσχημα ότι πολεμούν τους τζιχαντιστές του ΙΚ, δήλωσε ο Ερντογάν.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:16 - 01 Απρ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.