ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αναστασιάδης: Δεν επιβραδύνονται οι συνομιλίες για το Κυπριακό

12:38 - 01 Απρ 2016 | Ειδήσεις
Διέψευσε ότι υπάρχει επιβράδυνση των συνομιλιών για το Κυπριακό λόγω των επικείμενων βουλευτικών εκλογών, στις 23 Μαΐου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Τη συγκεκριμένη απάντηση έδωσε ο Κύπριος πρόεδρος θέλοντας έτσι να σχολιάσει τη δήλωση του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που ανέφερε ότι τον Μάιο θα υπάρξει επιτάχυνση των διαπραγματεύσεων για το κυπριακό και συνολική διευθέτηση έως το τέλος του χρόνου.


«Όσοι ισχυρίζονται πως υπάρχει επιβράδυνση λόγω των εκλογών, το κάνουν για να καλύψουν τις δικές τους θέσεις, οι οποίες είναι κάθετα αντίθετες με τις αρχές δικαίου» απάντησε ο κ. Αναστασιάδης σε ερώτηση εάν η αναφορά του Τούρκου προέδρου υποδεικνύει ότι δεν θα υπάρξουν εξελίξεις μέχρι τις εκλογές.

Αναφορικά με την έξοδο της Κύπρου από το μνημόνιο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι πρόκειται για επιτυχία, προσθέτοντας ότι δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός. «Αλίμονο αν δεν διδαχθήκαμε από τα λάθη μας και επανέλθουμε σε πολιτικές που θα τις υπαγορεύει ο λαϊκισμός αντί ο ορθολογισμός» είπε χαρακτηριστικά.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:45 - 01 Απρ 2016
Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.