ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΗΠΑ: Ήπια επιτάχυνση του μεταποιητικού τομέα

17:10 - 01 Απρ 2016 | Ειδήσεις
ΗΠΑ: Ήπια επιτάχυνση του μεταποιητικού τομέα
Ήπια επιτάχυνση κατέγραψε τον Μάρτιο η δραστηριότητα του αμερικανικού μεταποιητικού τομέα, αν και ο ρυθμός της επέκτασης παρέμεινε υποτονικός, όπως έδειξαν τα στοιχεία που ανακοίνωσε η εταιρεία ερευνών Markit.

Ειδικότερα, ο μεταποιητικός δείκτης PMI σκαρφάλωσε στις 51,5 μονάδες από 51,3 μονάδες το Φεβρουάριο, όπως ανακοίνωσε η Markit. Η προκαταρκτική εκτίμηση της Markit για τον Μάρτιο ήταν στις 51,4 μονάδες.

 

Η μέση μέτρηση για το α΄ τρίμηνο διαμορφώθηκε στις 51,7 μονάδες και αποτελεί την πιο αδύναμη επίδοση από το γ΄ τρίμηνο του 2012.

 

«Η έρευνα του Μαρτίου υπογραμμίζει τη διατηρήσιμη αδυναμία στον κλάδο της μεταποίησης, κάτι που σημαίνει ότι η ευρύτερη ανάπτυξη το α΄ τρίμηνο επιβράδυνε στο χαμηλότερο επίπεδο από τα τέλη του 2012», σχολίασε ο οικονομολόγος της Markit, Tim Moore.

 

«Η υποτονική τάση στις δαπάνες από τον κλάδο της ενέργειας, η συνεχιζόμενη πίεση από το ισχυρό δολάριο και η ευρύτερη αβεβαιότητα για το επιχειρηματικό outlook ήταν μεταξύ των παραγόντων που επιβάρυναν τις ροές των νέων παραγγελιών τον Μάρτιο».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.