ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απέλαση 200 μεταναστών από το hotspot του Τάραντα στην Ιταλία

19:01 - 03 Απρ 2016 | Ειδήσεις
Απέλαση 200 μεταναστών από το hotspot του Τάραντα στην Ιταλία
Στην απέλαση 200 από τους συνολικά 400 μετανάστες του hotspot του Τάραντα στην Απούλια της Ιταλίας προχωρούν οι αρχές, όπως αναφέρουν εφημερίδες της γειτονικής χώρας.

Πρόκειται για οικονομικούς μετανάστες από την Αφρική, που δεν προέρχονται από εμπόλεμες περιοχές αλλά εγκατέλειψαν τις πατρίδες τους για μια καλύτερη ζωή στην Ευρώπη.


Οι μετανάστες θα πρέπει να φύγουν από την Ιταλία μέσα στις επόμενες επτά ημέρες, αλλά στο διάστημα αυτό «εγκαταλείπονται στην μοίρα τους, χωρίς κανέναν έλεγχο ή υποστήριξη», όπως γράφει η εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα.


Ο δήμαρχος του Τάραντα και εκπρόσωποι ανθρωπιστικών οργανώσεων προτίθενται να συλλέξουν το αναγκαίο χρηματικό ποσό και να ζητήσουν τη συνεργασία του ιταλικού υπουργείου Εσωτερικών, ώστε να βοηθηθούν οι διακόσιοι αυτοί μετανάστες, να έλθουν σε επαφή με τυχόν συγγενείς τους που ζουν σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες και να προσπαθήσουν να χτίσουν ένα καλύτερο μέλλον σε κάποιο άλλο κράτος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Ο ουσιαστικός κίνδυνος, υπογραμμίζεται από τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, είναι να στρατολογηθούν οι μετανάστες αυτοί από τις διάφορες μαφίες και να βρεθούν αναγκασμένοι να εκτελούν κάθε είδους εντολή της Κόζα Νόστρα, της Ντράγκετα και της μαφίας της Απουλίας, του «Ιερού Ενωμένου Στέφανου»

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.