ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Panama papers: Η μεγαλύτερη διαρροή όλων των εποχών

07:45 - 04 Απρ 2016 | Ειδήσεις
Panama papers: Η μεγαλύτερη διαρροή όλων των εποχών
Φως στον κόσμο των παράκτιων οικονομικών δραστηριοτήτων, των φορολογικών παραδείσων και του κρυφού πλούτου δεκάδων πολιτικών αρχηγών και διεθνών προσωπικοτήτων «ρίχνουν» τα Panama papers, η «μεγαλύτερη διαρροή όλων των εποχών».

Στα αρχεία της παναμαϊκής δικηγορικής εταιρείας Mossack Fonseca, ειδικευμένης στις υπηρεσίες offshore και αφορούν την περίοδο 1977-2015, έχουν καταγραφεί 11,5 εκατομμύρια αρχεία (ή 2,6 terrabytes δεδομένων) για τέτοιου είδους οικονομικές δραστηριότητες.

 

Μεταξύ των χιλιάδων ονομάτων και ομάδων συμφερόντων περιλαμβάνονται πρόσωπα του στενού περιβάλλοντος του Βλαντίμιρ Πούτιν, ο πρωθυπουργός της Ισλανδίας Ζίγκμουντουρ Ντέιβιντ Γκουνγκλάγκσον, μέλη της οικογένειας του κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο... Αλλά και αθλητές όπως ο Λιονέλ Μέσι, διεθνείς μεγαλοπαράγοντες του αθλητισμού, όπως ο Μισέλ Πλατινί.

 

Εκατόν επτά μέσα ενημέρωσης και ειδησεογραφικοί οργανισμοί σε 76 χώρες, σε συντονισμό με το International Consortium of Investigative Journalists (ICIJ) είχαν πρόσβαση σε αυτόν τον τεράστιο όγκο πληροφοριών.

Τελευταία τροποποίηση στις 08:46 - 04 Απρ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.