ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ινδία: Μείωση του βασικού επιτοκίου από την κεντρική τράπεζα

10:36 - 05 Απρ 2016 | Ειδήσεις
Ινδία: Μείωση του βασικού επιτοκίου από την κεντρική τράπεζα
Σε μείωση του βασικού επιτοκίου προχώρησε η κεντρική τράπεζα της Ινδίας σήμερα, λαμβάνοντας υπόψη την επιβράδυνση των τιμών στην τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ασίας και σηματοδοτώντας ότι η μάχη της εναντίον του πληθωρισμού ίσως να αποφέρει τα πρώτα αποτελέσματα.

Ο διοικητής Raghuran Rajan περιέκοψε το επιτόκιο επαναγοράς της κεντρικής τράπεζας κατά 0,25% στο 6,5% από το 6,75%, όπως προβλεπόταν και από τους εννέα οικονομολόγους που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της The Wall Street Journal. Πρόκειται για την πρώτη μείωση από τον Σεπτέμβριο.

 

«Ο πληθωρισμός έχει εξελιχθεί παράλληλα με την προβλεπόμενη τροχιά και ο στόχος που τέθηκε για τον Ιανουάριο του 2016, έχει επιτευχθεί με οριακή απόκλιση», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η κεντρική τράπεζα της Ινδίας.

 

Επίσης, η τράπεζα επισήμανε ότι ο πληθωρισμός αναμένεται να υποχωρήσει μετρίως και να παραμείνει κοντά στο 5% κατά τη διάρκεια της τρέχουσας χρήσης, με μικρές τριμηνιαίες αποκλίσεις. Η ανάπτυξη αναμένεται να αποκτήσει ισχυρότερη βάση, και η Ινδία πιθανότατα θα αναπτυχθεί 7,6% φέτος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.