ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τρόμος πάνω από την Ευρώπη: Νέο απειλητικό βίντεο του ΙΚ

13:50 - 05 Απρ 2016 | Ειδήσεις
Τρόμος πάνω από την Ευρώπη: Νέο απειλητικό βίντεο του ΙΚ
Το Ισλαμικό Κράτος έδωσε στη δημοσιότητα νέο απειλητικό βίντεο στο οποίο αναφέρεται σε μελλοντικές τρομοκρατικές επιθέσεις σε Λονδίνο, Ρώμη και Βερολίνο.

Το βίντεο που φέρει τον τίτλο «Πολεμήστε τους, ο Αλλάχ θα τους τιμωρήσει με τα χέρια σας» καλεί τους εξτρεμιστές να «σκοτώσουν τους άπιστους όπου κι αν τους βρείτε».

 

Αρχικά φαίνονται πλάνα από τις επιθέσεις στο Παρίσι και τις Βρυξέλλες καθώς και από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στην Αμερική, ο αφηγητής αποκαλεί τις προηγούμενες θηριωδίες ως ένα «προειδοποιητικό μήνυμα»προς τα έθνη που μάχονται κατά του αποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους.

 

«Αν χθες ήταν το Παρίσι και σήμερα οι Βρυξέλλες, ο Αλλάχ ξέρει πού θα είναι αύριο» λέει ο αφηγητής στα αγγλικά. «Μπορεί να είναι στο Λονδίνο, το Βερολίνο ή στη Ρώμη».

Το βίντεο προπαγάνδα δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα, από μια ομάδα που ονομάζεται Al Wa'ad Media Production, της οποίας οι ακτιβιστές στη Ράκα υποστηρίζουν το Ισλαμικό Κράτος όπως αναφέρει ο Independent.

 

Αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τις βομβιστικές επιθέσεις που σκότωσαν πάνω από 30 άτομα στις Βρυξέλλες τον περασμένο μήνα, οι μαχητές απειλούν πως θα έρθουν πιο «σκοτεινές ημέρες» στην Ευρώπη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.