ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ολάντ στη Bild: Η Ευρώπη αποφασίζει αργά

11:02 - 06 Απρ 2016 | Ειδήσεις
Ολάντ στη Bild: Η Ευρώπη αποφασίζει αργά
«Η Ευρώπη αποφασίζει πολύ αργά», δηλώνει σε συνέντευξή του στη Bild ο Γάλλος πρόεδρος αν και όπως λέει, καταφέρνει τελικά να επιλύει διάφορα ζητήματα, είτε είναι η κρίση χρέους, είτε το προσφυγικό αλλά και τη μάχη ενάντια στην τρομοκρατία.

Ο Φρανσουά Ολάντ δήλωσε ακόμα ότι στηρίζει τις πρόσφατες αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης και τονίζει ότι «το πρώτο που πρέπει να γίνει είναι να υποστηριχθεί η Ελλάδα, καθώς διαμορφώνεται μία πραγματικότητα, η οποία μας αφορά όλους».

 

Ακόμα, επισημαίνει την αξία της συνεργασίας Γαλλίας και Γερμανίας για την επίλυση των ζητημάτων που αφορούν την ΕΕ, στο πλαίσιο της οποίας «εργαστήκαμε μαζί για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη».

 

Ο Ολάντ εξέφρασε μεταξύ άλλων την ευχή η Μεγάλη Βρετανία να παραμείνει στην ΕΕ, ωστόσο ξεκαθαρίζει ότι επιθυμεί την ανάληψη πρωτοβουλίας μετά από το δημοψήφισμα, η οποία να επιτρέπει την ταχύτερη ενσωμάτωση των κρατών που το επιθυμούν.

 

«Οι χώρες, που δεν ανήκουν στην Ευρωζώνη και δεν επιθυμούν να ενταχθούν σε αυτή δεν θα πρέπει να μπορούν να φρενάρουν την περαιτέρω ανάπτυξη της Ένωσης» δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:21 - 06 Απρ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.