ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Bloomberg: Περικοπές στην Banco Santander

10:12 - 07 Απρ 2016 | Ειδήσεις
Bloomberg: Περικοπές στην Banco Santander
Η Banco Santander σχεδιάζει να περικόψει μέχρι και 1.200 θέσεις εργασίας, καθώς και να κλείσει περίπου 450 καταστήματα στην εγχώρια αγορά της φέτος, σύμφωνα με πηγή που γνωρίζει την υπόθεση και την οποία επικαλείται το Bloomberg.

Η μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας συνάντησε σήμερα εκπροσώπους των σωματείων εργαζομένων στη Μαδρίτη, προκειμένου να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις που θα επηρεάσουν μέχρι και το 5% του προσωπικού στην εγχώρια αγορά της.

 

Η πηγή ανέφερε ότι περικοπές μπορεί να πραγματοποιηθούν και σε θέσεις που σχετίζονται με κεντρικές υπηρεσίες.

 

Η Santander ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα πως σκοπεύει να κλείσει περίπου το 13% των ισπανικών της καταστημάτων προκειμένου να τονώσει την κερδοφορία, καθώς κατευθύνει τους πελάτες της προς την ψηφιακή τραπεζική.

 

Η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας, η Banco Bilbao Vizcaya Argentaria, επίσης ενδέχεται να μειώσει τα καταστήματά της, όπως τόνισε την Τρίτη ο διευθύνων σύμβουλος Carlos Torres Vila.

 

Οι δραστηριότητες της Santander στην Ισπανία απασχολούν 24.000 εργαζόμενους, ενώ η χώρα αποτελεί την τρίτη μεγαλύτερη αγορά της τράπεζας και παρέχει το 12% των συνολικών κερδών της.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.