ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

JPMorgan: Η μεταβλητότητα ήρθε για να μείνει

15:22 - 07 Απρ 2016 | Ειδήσεις
JPMorgan: Η μεταβλητότητα ήρθε για να μείνει
Η αυξημένη μεταβλητότητα στην αγορά πιθανότατα θα παραμείνει, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan, James Dimon, παρότι υποστήριξε πως η τράπεζά του γίνεται σταδιακά ισχυρότερη και ασφαλέστερη.

Στην ετήσια επιστολή του προς τους μετόχους, ο πρόεδρος και CEO της μεγαλύτερης αμερικανικής τράπεζας σε όρους περιουσιακών στοιχείων ανέφερε ότι η ρευστότητα σε πολλές μεγάλες αγορές έχει επιδεινωθεί, οδηγώντας σε «ακραία μεταβλητότητα και παραμορφώσεις».

 

Ο Dimon επικαλέστηκε μια σειρά πιθανών παραγόντων, οι περισσότεροι από τους οποίους αντανακλούν νέους κανόνες που έχουν επιβληθεί μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση, ενώ παραδέχθηκε ότι το αποτέλεσμα «δεν είναι απαραίτητα κακό».

 

«Τα καλά νέα είναι πως το σύστημα είναι αρκετά ανθεκτικό ώστε να διαχειριστεί τη μεταβλητότητα», έγραψε στην επιστολή του, προσθέτοντας από την άλλη ότι «τα κακά νέα είναι ότι δεν αντιλαμβανόμαστε απόλυτα γιατί συμβαίνει αυτό».

 

Ο CEO, απευθυνόμενος προς τους μετόχους, υπερηφανεύτηκε ότι οι traders της τράπεζας έχασαν χρήματα λιγότερες από 20 ημέρες κατά τα τελευταία τρία χρόνια. Ωστόσο, ανέφερε ότι δεν είναι περήφανος για την τιμή της μετοχής της JPMorgan, που είναι ουσιαστικά στάσιμη την τελευταία δεκαετία, όταν συγκρίνεται με την πορεία του S&P 500.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.