ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ελβετός υπουργός υπέρ των πλουσίων με off shores εταιρείες

11:51 - 08 Απρ 2016 | Ειδήσεις
Ελβετός υπουργός υπέρ των πλουσίων με off shores εταιρείες
Ο Ελβετός υπουργός Οικονομικών υπεραμύνθηκε σήμερα της χρήσης των offshore εταιριών από τους οικονομικά ισχυρούς με στόχο να μειωθεί η φορολογική τους επιβάρυνση, που τώρα βρίσκονται στο επίκεντρο ερευνών μετά τη διαρροή των "Panama Papers".

«Οφείλεις να δημιουργείς αυτές τις ευκαιρίες», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ουέλι Μάουρερ, από το Ελβετικό Λαϊκό Κόμμα (SVP), στην ελβετική εφημερίδα Blick σε συνέντευξη που δημοσιεύεται σήμερα.


«Οι πλούσιοι πληρώνουν πολύ περισσότερο φόρο από εμένα», δήλωσε ο Μάουρερ. «Δεν είμαι πλούσιος – και χωρίς τους πλουσίους θα έπρεπε να πληρώνω περισσότερο φόρο».


Η διαρροή εγγράφων από την παναμαϊκή δικηγορική εταιρία Mossack Fonseca, η οποία ειδικεύεται στη σύσταση offshore εταιρίων και έχει γραφεία στη Ζυρίχη και τη Γενεύη, αποκάλυψε την εκτεταμένη χρήση αυτών των μέσων από διεθνείς τράπεζες και οδήγησε στην έναρξη ερευνών σε όλο τον κόσμο.


Χθες, ο επικεφαλής της αρμόδιας χρηματοπιστωτικής ρυθμιστικής αρχής της Ελβετίας Μαρκ Μπράνσον δήλωσε ότι οι τράπεζες της χώρας πρέπει να πατάξουν το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.


Ο εισαγγελέας της Γενεύης ξεκίνησε επίσης έρευνα σε σχέση με τα εκατομμύρια εγγράφων που διέρευσαν στην γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung και που στη συνέχεια επεξεργάστηκε η Διεθνής Σύμπραξη Ερευνητών Δημοσιογράφων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.