ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γερμανία: Πιέσεις για αυξήσεις από το συνδικάτο εργαζομένων

14:35 - 08 Απρ 2016 | Ειδήσεις
Γερμανία: Πιέσεις για αυξήσεις από το συνδικάτο εργαζομένων
Το γερμανικό συνδικάτο IG BCE είπε σήμερα ότι θα επιδιώξει μισθολογικές αυξήσεις της τάξης του 5% για τους περισσότερους από 550.000 εργαζομένους στη χημική βιομηχανία, καθώς η οικονομία πέρυσι κατέγραψε τον ταχύτερο ρυθμό ανάπτυξης της τελευταίας τετραετίας.

Ωστόσο, η οργάνωση των εργοδοτών BAVC απέρριψε το αίτημα αυτό, υποστηρίζοντας ότι οι πωλήσεις στον κλάδο των χημικών αναμένεται φέτος να είναι στάσιμες. «Η οικονομική κατάσταση στον κλάδο μας δεν επιτρέπει μεγάλες αυξήσεις», δήλωσε ο γενικός διευθυντής της BAVC Κλάους-Πέτερ Στίλερ.


Τα εργατικά συνδικάτα υποστηρίζουν ότι μια σημαντική αύξηση των μισθών θα βοηθήσει να τονωθεί η εγχώρια κατανάλωση στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία καθώς επιβραδύνονται οι εξαγωγές, που κάποτε ήταν αξιόπιστος μοχλός ανάπτυξης.


«Η γερμανική οικονομία αναπτύσσεται με σταθερό ρυθμό, η Ευρώπη παραμένει σε τροχιά ανάκαμψης… ο κλάδος των χημικών επωφελείται από αυτό», ανέφερε ανακοίνωση του συνδικάτου IG BCE, προσθέτοντας ότι είναι θέμα δικαιοσύνης να αυξηθεί ο μισθός των εργαζομένων.


Οι μισθολογικές διαπραγματεύσεις για τους εργαζόμενους στη χημική βιομηχανία, συμπεριλαμβανομένου του προσωπικού από την BASF και την Bayer, αναμένεται να ξεκινήσουν στις 30 Μαΐου στο κρατίδιο της Έσσης.


Το μεγαλύτερο συνδικάτο στη Γερμανία, το IG Metall, έχει ζητήσει αυξήσεις μισθών της τάξης του 5% για τους 3,8 εκατ. εργαζομένους στη βιομηχανία των μετάλλων. Ακόμα μεγαλύτερη αύξηση 6% έχει ζητήσει το συνδικάτο Verdi για τους περισσότερους από 2 εκατ. υπαλλήλους του δημόσιου τομέα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.