ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Yellen: «Σχετικά αδύναμη» η παγκόσμια οικονομία

15:46 - 08 Απρ 2016 | Ειδήσεις
Yellen: «Σχετικά αδύναμη» η παγκόσμια οικονομία
Στις επικρίσεις ότι η νομισματική πολιτική της Fed ενέχει ρίσκα για την σταθερότητα των αγορών απάντησε η Janet Yellen, υποστηρίζοντας ότι η αμερικάνικη οικονομία είναι ισχυρή.

«Σίγουρα δεν θα την περιέγραφα ως μια οικονομία φούσκα» ανέφερε η κα. Yellen σε εκδήλωση στην Νέα Υόρκη στην οποία έλαβαν μέρος και άλλοι πρώην κεντρικοί τραπεζίτες των ΗΠΑ.

 

Η ίδια υπογράμμισε για άλλη μια φορά τα σημάδια «επούλωσης» της αγοράς απασχόλησης και το χαμηλό ποσοστό της ανεργίας. «Ερχόμαστε κοντά στον στόχο μας για την πλήρη απασχόληση» τόνισε. «Πολλές μετρήσεις για την ανεργία σημείωσε δείχνουν πραγματικά πως η αγορά απασχόλησης έχει βελτιωθεί» πρόσθεσε.

 

Τα σχόλια της κα. Yellen έγιναν μετά την προειδοποίηση του υποψήφιου για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, Ντόναλντ Τραμπ ότι μπορεί να σκάσει κάποια οικονομική «φούσκα».

 

Όπως μεταδίδει το CNBC, η επικεφαλής της Fed σημείωσε πως δεν βλέπει κάποιες ανισορροπίες όπως «ξεκάθαρα υπερτιμημένα» στοιχεία ενεργητικού.

Η ίδια επανέλαβε πως η παγκόσμια οικονομία παραμένει «σχετικά αδύναμη» παρά τα θετικά σημάδια από τις ΗΠΑ.

 

Εν τω μεταξύ, η κα. Yellen υποστήριξε πως δεν θεωρεί λάθος την απόφαση να αυξηθεί το επιτόκιο το Δεκέμβριο, καθώς οι ενδείξεις εκείνη την εποχή έδειχναν «σημαντική» πρόοδο προς την επίτευξη των στόχων της Fed για την απασχόληση και τον πληθωρισμό.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.