ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τρομοκρατία-Παρίσι: Συνελήφθη καταζητούμενος-Είναι ο «άνδρας με το καπέλο»;

19:10 - 08 Απρ 2016 | Ειδήσεις
Τρομοκρατία-Παρίσι: Συνελήφθη καταζητούμενος-Είναι ο «άνδρας με το καπέλο»;
Ο Μοχάμεντ Αμπρινί, βασικός καταζητούμενος για συμμετοχή στις τρομοκρατικές επιθέσεις του Νοεμβρίου στο Παρίσι, συνελήφθη, μετέδωσε η δημόσια βελγική τηλεόραση VRT -αναφέροντας πως πιθανώς πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο με τον «άνδρα με το καπέλο» που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας δίπλα στους καμικάζι στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών.

Η βελγική Εισαγγελία ανέφερε ότι έγιναν «αρκετές συλλήψεις» σχετικά με τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες, χωρίς κανένα περαιτέρω σχόλιο. Αστυνομικές πηγές πάντως σε Βέλγιο και Γαλλία επιβεβαιώνουν τη σύλληψη Αμπρινί.

Ο Αμπρινί, 31 ετών, είχε περιληφθεί στον κατάλογο των πλέον καταζητούμενων προσώπων στην Ευρώπη -τον είχαν δει να επιβαίνει σε αυτοκίνητο μαζί με τον Σαλά Αμπντεσλάμ δύο ημέρες πριν από τις αιματηρές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στη γαλλική πρωτεύουσα.

Ο Αμπντεσλάμ συνελήφθη στις Βρυξέλλες τέσσερις ημέρες πριν αιματοκυλίσουν το αεροδρόμιο και το μετρό της πόλης οι βομβιστές αυτοκτονίας του Ισλαμικού Κράτους.

Η ομοσπονδιακή Εισαγγελία του Βελγίου επιβεβαίωσε σε λακωνική ανακοίνωση ότι πραγματοποιήθηκαν «αρκετές συλλήψεις» στο πλαίσιο των ερευνών για τις επιθέσεις της 22ας Μαρτίου στις Βρυξέλλες, αλλά δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες.

Οι Αρχές αρνήθηκαν να κάνουν οποιοδήποτε άλλο σχόλιο για την υπόθεση, ωστόσο λίγα λεπτά νωρίτερα η δημόσια τηλεόραση VRT είχε μεταδώσει τη σύλληψη του Μοχάμεντ Αμπρινί, ο οποίος πιθανότατα εμπλέκεται και στις επιθέσεις αυτοκτονίας των Βρυξελλών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.