ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γαλλία: Μέτρα για την ένταξη νέων στην αγορά εργασίας

16:03 - 11 Απρ 2016 | Ειδήσεις
Ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς ανακοίνωσε σήμερα σειρά μέτρων που αποσκοπούν να ευνοήσουν την ένταξη των νέων στην αγορά εργασίας, στην προσπάθεια να κατευνάσει την αντιπαράθεση για τη μεταρρύθμιση της εργατικής νομοθεσίας που προκάλεσε συγκρούσεις και διαδηλώσεις.

"Η Γαλλία πρέπει να ακούσει τη νεολαία", δήλωσε ο Βαλς σε συνέντευξη Τύπου αφού παρουσίασε τα μέτρα, ύψους 400 έως 500 εκατομμυρίων ευρώ τον χρόνο, σε οκτώ οργανώσεις μαθητών και φοιτητών.


Η κύρια συνδικαλιστική οργάνωση των φοιτητών, η Unef, δήλωσε ότι είναι "ικανοποιημένη" από τα μέτρα αυτά που ανταποκρίνονται στις "διεκδικήσεις των νέων", αλλά δεν αποκήρυξε την κινητοποίηση εναντίον του σχεδίου νόμου και αναμένεται να διαδηλώσει εκ νέου στις 28 Απριλίου.


Από τότε που ανακοινώθηκε ένα σχέδιο μεταρρύθμισης που αποσκοπεί να περιορίσει τα εμπόδια στις προσλήψεις ώστε να μειωθεί η υψηλή ανεργία, χιλιάδες άνθρωποι, ανάμεσά τους πολλοί νέοι, κατέβηκαν στους δρόμους για να καταγγείλουν ένα υπερβολικά "φιλελεύθερο" νομοσχέδιο.

 

Ένα μέτωπο που ανησυχεί την σοσιαλιστική κυβέρνηση, έναν χρόνο πριν από τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών.


Ανάμεσα στα μέτρα που ανακοινώθηκαν σήμερα είναι και εκείνο το οποίο προβλέπει ότι οι νέοι που προέρχονται από φτωχές οικογένειες και έχουν υποτροφία μπορούν να αιτηθούν την παράτασή της, αφού πάρουν το πτυχίο τους και εν αναμονή της εξεύρεσης εργασίας - αλλά για τέσσερις μήνες το πολύ. Το μέτρο αφορά περίπου 126.000 νέους, σύμφωνα με την κυβέρνηση.


Προκειμένου να καταπολεμηθεί η αβεβαιότητα που πλήττει ιδιαίτερα τους νέους και να ενθαρρυνθούν οι προσλήψεις με συμβάσεις αορίστου χρόνου, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε επίσης ότι τα συμβόλαια μικρής διάρκειας θα φορολογούνται στο εξής περισσότερο.

 

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.