ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σόιμπλε: Τα μητρώα των επιχειρήσεων να έχουν παγκόσμια πρότυπα

22:18 - 11 Απρ 2016 | Ειδήσεις
Σόιμπλε: Τα μητρώα των επιχειρήσεων να έχουν παγκόσμια πρότυπα
Να βρεθεί μια παγκόσμια απάντηση στο φαινόμενο της φοροαποφυγής κάλεσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τους παγκόσμιους ηγέτες, στον απόηχο των αποκαλύψεων των «Panama Papers», σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Bloomberg.

Μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο της Ομοσπονδιακής Ένωσης Γερμανικών Τραπεζών (BdB), την ένωση που εκπροσωπεί της ιδιωτικές τράπεζες της χώρας, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας δήλωσε ότι θα πρέπει να υπάρχει συντονισμός στα μητρώα των επιχειρήσεων σε παγκόσμια κλίμακα.

 

Νωρίτερα σήμερα ο απερχόμενος πρόεδρος της Ένωσης, Juergen Fitschen δήλωσε ότι η Ένωση υποστηρίζει τις προσπάθειες του υπουργού για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

 

«Δεν θα πρέπει να σταματήσουμε να πασχίζουμε για παγκόσμια διακυβέρνηση», ώστε να σταματήσουμε την φοροδιαφυγή, δήλωσε ο Σόιμπλε, ενώ σημείωσε ότι η αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών σε τραπεζικούς λογαριασμούς αποτελεί ένα παράδειγμα επιτυχιών στο παρελθόν. «Τα μητρώα των επιχειρήσεων θα πρέπει να ακολουθούν ενοποιημένα πρότυπα και αυτό που είναι πιο σημαντικό είναι πως θα πρέπει να συνδέονται σε παγκόσμιο επίπεδο», πρόσθεσε.

 

Ειδικότερα για τον χρηματοοικονομικό κλάδο ο Σόιμπλε δήλωσε ότι η κυβέρνηση «θα κάνει τα πάντα» για να διασφαλίσει ότι οι τράπεζες και οι σύμβουλοι τους γνωρίζουν τους κινδύνους που συνδέονται με κακές υπηρεσίες από εξωχώριους λογαριασμούς.

 

Σε τηλεοπτική συνέντευξη την Κυριακή ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι τα μητρώα των επιχειρήσεων και η παγκόσμια ανταλλαγή πληροφοριών είναι οι ακρογωνιαίοι λίθοι στο σχέδιο του για την καταπολέμηση των φορολογικών παραδείσων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.