ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο στόχαστρο της Κομισιόν οι πολυεθνικές

18:33 - 12 Απρ 2016 | Ειδήσεις
Στο στόχαστρο της Κομισιόν οι πολυεθνικές
Oι φορολογικές πρακτικές των πολυεθνικών μπαίνουν στο στόχαστρο της νέας πρότασης για μεγαλύτερη διαφάνεια που κατέθεσε την Τρίτη η Κομισιόν, μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε από τις αποκαλύψεις των Panama Papers.

Οι πολυεθνικές εταιρείες θα είναι υποχρεωμένες να αποκαλύπτουν τα κέρδη που παράγουν και τους φόρους που πληρώνουν στην Ευρώπη και σε φορολογικούς παραδείσους.

 

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η Κομισιόν, με βάση την νέα πρόταση οι μεγαλύτερες εταιρείες που λειτουργούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να δημοσιεύουν αναλυτικές πληροφορίες για τις χώρες στις οποίες παράγονται τα κέρδη τους και σε ποιες καταβάλλουν φόρο.

 

Ο κανονισμός αφορά όσες εταιρείες έχουν ετήσια έσοδα πάνω από 750 εκατ. ευρώ. Περίπου 6.500 εταιρείες επηρεάζονται, συμπεριλαμβανομένων 4.000 θυγατρικών πολυεθνικών με κεντρικά γραφεία εκτός Ε.Ε.


Επιπρόσθετα, οι εταιρείες θα πρέπει να δημοσιεύουν το συνολικό νούμερο για τους φόρους που καταβάλλουν εκτός Ε.Ε.

«Η πρόταση αυτή είναι ένας απλός, αναλογικός τρόπος για να αυξηθεί η λογοδοσία των μεγάλων πολυεθνικών σε φορολογικά ζητήματα χωρίς να πληγεί η ανταγωνιστικότητα τους» επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Κομισιόν.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.