ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Fitch: Yποβάθμισε τη Σαουδική Αραβία

18:59 - 12 Απρ 2016 | Ειδήσεις
Fitch: Yποβάθμισε τη Σαουδική Αραβία
Ο οίκος Fitch ανακοίνωσε σήμερα πως υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Σαουδικής Αραβίας, λόγω της βουτιάς στην τιμή του πετρελαίου.

Η βαθμολογία της χώρας έπεσε κατά μια βαθμίδα σε "ΑΑ-". Ο οίκος διατήρησε μια αρνητική προοπτική για την πιστοληπτική ικανότητα της Σαουδικής Αραβίας, υπαινισσόμενος μάλιστα την πιθανότητα επόμενων υποβαθμίσεων.

 

Η μείωση αντανακλά την «αναθεώρηση των υποθέσεών μας για την τιμή του πετρελαίου το 2016 και 2017» σε 35 και 45 δολάρια το βαρέλι αντίστοιχα, τονίζει η ανακοίνωση σύμφωνα με το Bloomberg.

 

Πρόκειται για την πρώτη φορά που η Fitch υποβαθμίζει τη χώρα τουλάχιστον από το 2004. Την κατατάσσει στα ίδια επίπεδα με το "Aa3" που της δίνει η Moody's, ενώ ο Standard & Poor's την έχει κατατάξει τρία επίπεδα παρακάτω, στα "A-". Η αξιολόγηση του "AA-" βάζει το βασίλειο στο ίδιο επίπεδο με την Νότια Κορέα και το Μακάου.

 

Η ανακοίνωση αναφέρει πως η κεφαλαιοποίηση του χρηματιστηρίου της χώρας έχει πέσει κατά σχεδόν 50 δισ. δολάρια από την πρώτη υποβάθμισή της, στα τέλη του Οκτωβρίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.