ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υποχώρησαν οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ

15:40 - 13 Απρ 2016 | Ειδήσεις
Υποχώρησαν οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ
Υποχώρηση κατέγραψαν οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ για τον μήνα Μάρτιο, δείχνοντας την επιφυλακτικότητα που διακατέχει τους καταναλωτές.

Ειδικότερα, οι πωλήσεις στα καταστήματα λιανικής και στα εστιατόρια υποχώρησαν κατά 0,3% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα στο εποχικά προσαρμοσμένο επίπεδο των 446,89 δισ. δολ. το Μάρτιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το υπουργείο Εμπορίου. Οι πωλήσεις έχουν μειωθεί ή παραμένουν αμετάβλητες κατά τους πρώτους τρεις μήνες του έτους.

 

Σε σχέση με ένα χρόνο πριν, οι λιανικές πωλήσεις του Μαρτίου αυξήθηκαν κατά 1,7%. Στο μεταξύ οι λιανικές πωλήσεις Φεβρουαρίου αναθεωρήθηκαν και εμφανίζονται αμετάβλητες αντί οριακά μειωμένες κατά 0,1%.

 

Εξαιρουμένων των μηχανοκίνητων οχημάτων, οι λιανικές πωλήσεις του Μαρτίου ενισχύθηκαν κατά 0,2% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

 

Εξαιρουμένης της βενζίνης οι πωλήσεις υποχώρησαν 0,4%. Εξαιρουμένων και των δύο κατηγοριών, οι πωλήσεις σημείωσαν άνοδο 0,1% τον Μάρτιο.

 

Σημειώνεται οτι οι λιανικές πωλήσεις αποτελούν βασικό βαρόμετρο της συνολικής καταναλωτικής δαπάνης, που αντιπροσωπεύει στα περίπου δύο τρίτα της οικονομικής παραγωγής στις ΗΠΑ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.