ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι Έλληνες εισαγγελείς στέλνουν αιτήματα δικαστικής συνδρομής στον Παναμά

17:01 - 14 Απρ 2016 | Ειδήσεις
Οι Έλληνες εισαγγελείς στέλνουν αιτήματα δικαστικής συνδρομής στον Παναμά
Αιτήματα για δικαστική συνδρομή στέλνουν εντός των προσεχών ημερών στις δικαστικές αρχές του Παναμά οι Έλληνες οικονομικοί εισαγγελείς.

Οι οικονομικοί εισαγγελείς που έχουν επιφορτιστεί από καιρό τον έλεγχο για φοροδιαφυγή σε λίστες (Λαγκάρντ, Μπόγιαρνς και άλλες) έχουν ξεκινήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, έρευνες για τα πρόσωπα ελληνικής καταγωγής που φιγουράρουν στη λίστα των Panama Papers είτε ως διαχειριστές εξωχώριων εταιρειών ή ιδρυμάτων.

 

Παράλληλα και προκειμένου να αποκαλυφθούν οι πραγματικοί κύριοι των εταιρειών αυτών με εντολή του επικεφαλής των οικονομικών εισαγγελέων Παναγιώτη Αθανασίου ετοιμάζονται αιτήματα δικαστικής συνδρομής που θα αποσταλούν στον Παναμά.

 

Το σκάνδαλο με τα Panama Papers που έχει συγκλονίσει τον κόσμο, προκαλώντας πολιτικές αναταράξεις σε πολλές χώρες (Ισλανδία, Μάλτα) προκλήθηκε όταν δημοσιοποιήθηκαν λίστες ατόμων που διακινούσαν και μαύρο χρήμα μέσω εταιρειών με έδρα τον Παναμά.

 

Ανάμεσα στα ονόματα που είδαν το φως της δημοσιότητας σύμφωνα με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Interational Consortium of Investigative Journalists ( Ένωση Ερευνητών Δημοσιογράφων) περιλαμβάνεται και το όνομα του δικηγόρου Σταύρου Παπασταύρου καθώς και τα ονόματα των Σπ. Μεταξά, Κων. Λαναρά, Π. Πετρίδης, Α. Πατούνης και άλλων.

 

Για όλους τους αναφερόμενους στα Panama Papers κλιμάκιο των οικονομικών εισαγγελέων ( Ελένη Τουλουπάκη και άλλοι) ήδη διενεργούν συστηματικούς ελέγχους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.