ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βρετανία: Η φοροδιαφυγή κοστίζει 16 δισ. στερλίνες κάθε χρόνο

17:13 - 15 Απρ 2016 | Ειδήσεις
Βρετανία: Η φοροδιαφυγή κοστίζει 16 δισ. στερλίνες κάθε χρόνο
Στις περίπου 16 δισ. στερλίνες ανέρχεται το κόστος των απωλειών σε έσοδα από φόρους κάθε χρόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο, εξαιτίας της φοροδιαφυγής.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται σε έκθεση που δημοσίευσε η διακομματική επιτροπή βουλευτών της χώρας, η αρμόδια αρχή (HMRC) δεν κάνει αρκετά για να αναχαιτίσει το πρόβλημα.

 

Η έκθεση αναφέρει ότι η απόφαση της Βρετανίας να ασκήσει δίωξη σε μόλις έναν από τους 3.600 ανθρώπους που αναφέρονται στη λίστα Φαλτσιανί και ενδέχεται να έχουν διαπράξει φορολογική απάτη, δείχνει πως οι πλούσιοι «τη γλιτώνουν» όταν αποφεύγουν τους φόρους.

 

«Η αποτυχία να ασκηθεί δίωξη σε πάνω από ένα άτομο από τη λίστα Φαλτσιάνι, το γεγονός πως η HMRC έχει κλείσει αυτή την υπόθεση και το ότι δεν αναλαμβάνει περαιτέρω δράση, δημιουργεί την εντύπωση πως οι πλούσιοι μπορούν να τη γλιτώσουν όταν φοροδιαφεύγουν», ανέφεραν χαρακτηριστικά οι βουλευτές.

 

Η αρμόδια αρχή «χρειάζεται να αυξήσει τον αριθμό των ερευνών και διώξεων, περιλαμβανομένων των πλουσίων που φοροδιαφεύγουν, καθώς και να δημοσιοποιήσει το έργο της προκειμένου να εμποδίσει άλλους από το να φοροδιαφύγουν και να στείλει το μήνυμα πως εκείνοι που θα το προσπαθήσουν, δε θα γλιτώσουν», πρόσθεσαν.

 

Η επιτροπή ανέφερε επίσης ότι θα πρέπει να αξιολογηθεί και να αναχαιτιστεί ο «αυξανόμενος κίνδυνος» από τους online εμπόρους που δεν πληρώνουν φόρους επί των πωλήσεων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.