ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ντράγκι: Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι τα αρνητικά επιτόκια δημιουργούν «φούσκες»

19:01 - 15 Απρ 2016 | Ειδήσεις
Ντράγκι: Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι τα αρνητικά επιτόκια δημιουργούν «φούσκες»
Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι τα αρνητικά επιτόκια δημιουργούν «φούσκες», σχολίασε ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, σημειώνοντας ότι θα συνεχίσει να κάνει ό, τι είναι αναγκαίο για να τονώσει τον πληθωρισμό.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Reuters, ο κ. Ντράγκι πρόσθεσε πως οι προοπτικές για την οικονομία της ευρωζώνης είναι αβέβαιες λόγω των ρίσκων από τις αναδυόμενες αγορές, τα γεωπολιτικά ρίσκα και τις χαμηλές τιμές στο πετρέλαιο.

 

«Αν και οι επεκτατικές πολιτικές για παρατεταμένο διάστημα μπορεί να έχουν αθέμιτες επιπτώσεις για ορισμένους τομείς με την μορφή της υπερβολικής ανάληψης ρίσκου και των αναντίστοιχων τιμών, δεν βλέπουμε αυτήν την στιγμή ευρύτερες ενδείξεις για υπερβολές στην συμπεριφορά των τραπεζών και άλλων χρηματοπιστωτικών οργανισμών και στις αποτιμήσεις των τιμών των στοιχείων ενεργητικού της ευρωζώνης», ανέφερε σε ανακοίνωση του ο κ. Ντράγκι.

 

Στην ανακοίνωση του στην Διεθνή Νομισματική και Χρηματοπιστωτική Επιτροπή, ο κ. Ντράγκι επανέλαβε ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν χαμηλά για παρατεταμένη περίοδο, αρκετά μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος αγοράς στοιχείων ενεργητικού.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.