ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Το Brexit θα κοστίσει στα νοικοκυριά 4.300 στερλίνες το χρόνο»

16:33 - 18 Απρ 2016 | Ειδήσεις
«Το Brexit θα κοστίσει στα νοικοκυριά 4.300 στερλίνες το χρόνο»
Η Βρετανία θα είναι μόνιμα φτωχότερη σε περίπτωση που αποφασίσει έξοδο από την ΕΕ, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται σε κυβερνητική αξιολόγηση για το μακροπρόθεσμο οικονομικό κόστος ενός Brexit, η οποία αναμένεται να δημοσιευτεί αργότερα σήμερα.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τα όσα ανέφερε ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών, Τζορτζ Όσμπορν, σήμερα στην British Broadcast μια αποχώρηση από το ευρωπαϊκό μπλοκ θα μπορούσε να κοστίσει στα νοικοκυριά της χώρας 4.300 στερλίνες (6.107 δολάρια) το χρόνο.

 

«Αυτό είναι ένα γεγονός που όλοι θα έπρεπε να σκεφτούν καθώς εξετάζουν το τι να ψηφίσουν», υποστήριξε σύμφωνα με το MarketWatch ο υπουργός και στενότερος σύμμαχος του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον. «Ως υπουργός Οικονομικών, είμαι σαφής. Είμαστε ισχυρότεροι, ασφαλέστεροι και σε καλύτερη κατάσταση μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση», πρόσθεσε.

 

Η κυβερνητική έκθεση θα αναφέρει επίσης ότι μια έξοδος θα επιφέρει συρρίκνωση 6% στην οικονομία μέχρι το 2030.

 

Η ανάλυση έρχεται καθώς η χώρα ετοιμάζεται για το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου και ο Ντέιβιντ Κάμερον εντείνει τις προσπάθειες να πείσει τους Βρετανούς να στηρίξουν την παραμονή στο μπλοκ. Ο καμπάνια του πρωθυπουργού κινείται με την οικονομική ασφάλεια στο επίκεντρο της επιχειρηματολογίας της.

 

Ο Ντέιβιντ Κάμερον υποστηρίζει πως η πρόσβαση στην κοινή αγορά των 500 εκατ. Ευρωπαίων καταναλωτών είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία της οικονομίας, καθώς και ότι αν η χώρα βγει από την Ένωση, αυτή η πρόσβαση θα συνοδεύεται από κάποιο τίμημα, περιλαμβανομένης της συνδρομής στους ευρωπαϊκούς προϋπολογισμούς και της δέσμευσης από κανονισμούς χωρίς δικαίωμα λόγου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.