ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Σ.Αραβία απειλεί με πώληση ομολόγων των ΗΠΑ

09:25 - 19 Απρ 2016 | Ειδήσεις
Η Σ.Αραβία απειλεί με πώληση ομολόγων των ΗΠΑ
Την πεποίθηση ότι η Σαουδική Αραβία δεν θα προχωρήσει στην απειλή της περί πώλησης περιουσιακών στοιχείων που διαθέτει στις ΗΠΑ, εξέφρασε ο Λευκός Οίκος, έπειτα από σχετική προειδοποίηση του Ριαντ σε περίπτωση που το Κογκρέσο ψηφίσει απόφαση που το θεωρεί υπεύθυνο για οποιοδήποτε ρόλο στις τρομοκρατικές επιθέσεις που πραγματοποίησε η αλ Κάιντα, στις 11 Σεπτεμβρίου του 2001.

Η εφημερίδα «The New York Times» δημοσίευσε την Παρασκευή ότι ο Σαουδάραβας υπουργός των Εξωτερικών, Αντελ αλ-Τζουμπέιρ δήλωσε ότι η χώρα του, θα πιεσθεί να πωλήσει περιουσιακά στοιχεία και ομόλογα οικονομικής αξίας άνω των 750 δισ δολαρίων που διαθέτει στις ΗΠΑ, αντιδρώντας στο ενδεχόμενο έγκρισης της απόφασης από το Κογκρέσο.

 

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ δήλωσε ότι ο πρόεδρος Ομπάμα δεν υποστηρίζει την απόφαση αυτή και δε θα την υπογράψει.

 

Η απόφαση θα επιτρέπει την άσκηση δίωξης από αμερικανικό δικαστήριο κατά της κυβέρνησης της Σαουδικής Αραβίας, για οποιοδήποτε ρόλο στις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.