ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Weber (UBS): Πλησιάζουν τα όρια τους οι κεντρικές τράπεζες

12:18 - 19 Απρ 2016 | Ειδήσεις
Weber (UBS): Πλησιάζουν τα όρια τους οι κεντρικές τράπεζες
Ο πρόεδρος της UBS Group, Axel weber πρώην πρόεδρος της γερμανικής κεντρικής τράπεζας, Bundesbank, προειδοποίησε ότι οι κεντρικές τράπεζες στην Ευρώπη και στην Ιαπωνία πλησιάζουν τα όριά τους στο πρόγραμμα της νομισματικής τόνωσης, επηρεάζοντας μια όλο και πιο διχαστική συζήτηση στη Γερμανία γα τις πολιτικές της ΕΚΤ.

«Βρισκόμαστε τώρα σε ένα σημείο που πιθανώς τα καθαρά οφέλη της περαιτέρω χαλάρωσης, ιδιαίτερα στην Ευρώπη αλλά επίσης και στην Ιαπωνία, υπερκαλύπτονται από το κόστος και τις παρενέργειες», τόνισε ο Weber στο παρασκήνιο των συναντήσεων στο ΔΝΤ και στην Παγκόσμια Τράπεζα.

Προειδοποίησε ότι τα αρνητικά επιτόκια «είναι δυνατά μόνο για ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα και πολύ κοντά στο μηδέν», και δήλωσε ότι αμφιβάλλει πως το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ θα ενισχύσει την οικονομική ανάπτυξη και τον πληθωρισμό.

Τα σχόλια από έναν εκ των κορυφαίων Γερμανών οικονομολόγων, έρχονται εν τω μέσω διογκούμενης κριτικής στη Γερμανία για το πρόγραμμα τόνωσης των 1,5 τρισ. ευρώ της ΕΚΤ, το οποίο έχει επεκταθεί επιθετικά από τον Δεκέμβριο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.