ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Βέτο» Νταβούτογλου στις… απειλές Γιούνκερ: «Βίζα αλλιώς ακυρώνουμε τη συμφωνία»

13:45 - 19 Απρ 2016 | Ειδήσεις
«Βέτο» Νταβούτογλου στις… απειλές Γιούνκερ: «Βίζα αλλιώς ακυρώνουμε τη συμφωνία»
Επίδειξη δύναμης κάνει ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου στην προειδοποίηση του Γιούνκερ ότι «δεν θα χαλαρώσουν τα κριτήρια για την κατάργηση βίζας για τους Τούρκους».

Τελεσίγραφο στις Βρυξέλλες δίνει η Άγκυρα με τον Αχμέτ Νταβούτογλου να προειδοποιεί πως η τουρκική κυβέρνηση θα ακυρώσει τις συμφωνίες με την Ε.Ε. για το προσφυγικό εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν χορηγήσει χωρίς περιορισμούς βίζα μέχρι τον Ιούνιο.

Απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους στο αεροδρόμιο της Άγκυρας, προτού αναχωρήσει για το Στρασβούργο, ο Τούρκος πρωθυπουργός τόνισε σήμερα ότι το θέμα της βίζας θα πρέπει να έχει διευθετηθεί μέχρι τον Ιούνιο.

«Δεν χαλαρώνουν τα κριτήρια για τους Τούρκους»

Η Τουρκία πρέπει να εκπληρώσει όλες τις προϋποθέσεις για να ταξιδεύουν ελεύθερα οι πολίτες της χωρίς βίζα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και οι προϋποθέσεις που έχουν τεθεί «δεν θα χαλαρώσουν», δήλωσε την Τρίτη ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

«Η Τουρκία πρέπει να εκπληρώσει όλες τις προϋποθέσεις που απομένουν, ώστε η Κομισιόν να μπορεί να υιοθετήσει την πρότασή της τους επόμενους μήνες», δήλωσε ο κ. Γιούνκερ στην Ολομέλεια των βουλευτών του Συμβουλίου της Ευρώπης, τον κορυφαίο ευρωπαϊκό οργανισμό για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

«Τα κριτήρια δεν θα χαλαρώσουν», πρόσθεσε.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:45 - 19 Απρ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.