ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι Σαουδάραβες ψάχνουν τραπεζίτη να διαχειριστεί... δύο τρισ. δολάρια!

16:35 - 19 Απρ 2016 | Ειδήσεις
Οι Σαουδάραβες ψάχνουν τραπεζίτη να διαχειριστεί... δύο τρισ. δολάρια!
Το Ταμείο Δημόσιων Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας προσλαμβάνει ανώτατους τραπεζίτες για τη διαχείρισή του. Σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν την υπόθεση και τις οποίες επικαλείται το Bloomberg, το fund ενδέχεται να εξελιχθεί στο μεγαλύτερο κρατικό fund του κόσμου.

Το ταμείο έχει στην κατοχή του μερίδια συνολικής αξίας περίπου 100 δισ. δολαρίων, σε τοπικές εταιρίες. Αυτή τη στιγμή εργάζεται με μια εταιρία με έδρα τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Korn Ferry International, η οποία θα βοηθήσει τη Σαουδική Αραβία να προσλάβει άτομα για θέσεις, περιλαμβανομένων των επικεφαλής στα τμήματα private equity, ακίνητης περιουσίας, διαχείρισης κινδύνου και αγορών.

 

Το fund αναζητά τους πιο έμπειρους διεθνείς υποψήφιους, αναφέρουν οι πηγές.

 

Η Σαουδική Αραβία προετοιμάζεται για την εποχή που θα ακολουθήσει την παρακμή του πετρελαίου, επεκτείνοντας το fund της ώστε να φτάσει στο σημείο να ελέγχει περισσότερα από δύο τρισ. δολάρια, ανέφερε σε συνέντευξή του ο πρίγκιπας και αναπληρωτής πρωθυπουργός Mohammed bin Salman νωρίτερα αυτό το μήνα.

 

Η χώρα πρόκειται να πουλήσει μετοχές της μαμάς εταιρίας της Saudi Arabian Oil (Aramco) και να μεταφέρει τα κεφάλαια στο επενδυτικό ταμείο, με σκοπό να καταστήσει τις επενδύσεις πηγή κυβερνητικών εσόδων και όχι το πετρέλαιο, εξήγησε ο Salman.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.