ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τέξας: Πέντε νεκροί από τις φονικές πλημμύρες

19:02 - 19 Απρ 2016 | Ειδήσεις
Τέξας: Πέντε νεκροί από τις φονικές πλημμύρες
Οι πλημμύρες που σάρωσαν το Χιούστον (Τέξας, νότια) και την ευρύτερη περιοχή του στοίχισαν την ζωή σε τουλάχιστον 5 ανθρώπους μετά τις κατακλυσμιαίες βροχοπτώσεις που έπληξαν χθες Δευτέρα την πέμπτη πολυπληθέστερη πόλη των ΗΠΑ, μετέδωσαν αμερικανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Σήμερα δεκάδες σχολεία παρέμειναν κλειστά και επιχειρήσεις καθαρισμού βρίσκονται σε εξέλιξη.
Σύμφωνα με το ABC News, που επικαλείται το Γραφείο Διαχείρισης Εκτάκτων Περιστατικών στο Χιούστον, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σε δύο διαφορετικά τροχαία δυστυχήματα στην πόλη ενώ άλλος ένας άνθρωπος έχασε την ζωή του σε τροχαίο στα περίχωρα της πόλης.


Επιπλέον, το τηλεοπτικό δίκτυο επισήμανε ότι ένας εκπαιδευτικός απεβίωσε στην κομητεία Ουόκερ και ένας άνθρωπος σκοτώθηκε στην κομητεία Όστιν.
Ο κυβερνήτης της Πολιτείας Γκρεγκ Άμποτ κήρυξε χθες 9 κομητείες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, γεγονός που θα επιτρέψει να επιστρατευτούν επιπλέον μέσα και πόροι. Πρόσθεσε ότι περισσότεροι από χίλιοι άνθρωποι διασώθηκαν.


Τουλάχιστον 9.000 νοικοκυριά παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα σήμερα, μια ραγδαία μείωση σε σύγκριση με τα 100.000 νωρίτερα, ανέφερε η CenterPoint Energy.


Σε ισχύ θα παραμείνει ο συναγερμός για πλημμύρες στο Χιούστον έως τουλάχιστον αύριο Τετάρτη και νέες βροχοπτώσεις αναμένονται σήμερα, προειδοποίησε το Γραφείο Διαχείρισης Εκτάκτων Περιστατικών στον ιστότοπό του.


Χθες σε διάστημα μίας ώρας το ύψος της βροχής ανήλθε σε 10 εκατοστά, γνωστοποίησε το μετεωρολογικό τηλεοπτικό δίκτυο The Weather Channel, επισημαίνοντας ότι πολίτες εγκλωβίστηκαν στα σπίτια τους ή τα οχήματά τους από τα λασπόνερα.


Σήμερα από τις 8 το πρωί τοπική ώρα (16.00 ώρα Ελλάδας), περισσότερες από 100 πτήσεις ακυρώθηκαν στο Διηπειρωτικό Αεροδρόμιο του Χιούστον George Bush, σύμφωνα με τον ιστότοπο που παρακολουθεί την κίνηση στα αεροδρόμια, FlightAware.com.


Χθες Δευτέρα 1.000 και πλέον πτήσεις ματαιώθηκαν σε μεγάλα αεροδρόμια του Τέξας λόγω των καταιγίδων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.