ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καμπανάκι από την Τράπεζα της Γαλλίας:Το Brexit θα χτυπήσει αγορές

09:26 - 20 Απρ 2016 | Ειδήσεις
Καμπανάκι από την Τράπεζα της Γαλλίας:Το Brexit θα χτυπήσει αγορές
Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο επικεφαλής της κεντρικής Τράπεζας της Γαλλίας για τις αναταράξεις στις χρηματοπιστωτικές αγορές σε περίπτωση που η Βρετανία αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Άμεσες οι επιπτώσεις από το Brexit.

Κατά τη διάρκεια Q&A μετά το International Financial Forum στο Μανχάταν, ο Φρανσουά Βιλερουά Ντε Γκαλό δήλωσε πως θα απογοητευτεί αν το Ηνωμένο Βασίλειο φύγει από την ΕΕ, προσθέτοντας ότι «η Βρετανία χρειάζεται την Ευρώπη» και «η Ευρώπη χρειάζεται τη Βρετανία».

 

Μια βρετανική έξοδος θα είχε «επιπτώσεις την επόμενη μέρα» στις χρηματοπιστωτικές αγορές, ιδιαίτερα στις αγορές ομολόγων και στα συστήματα πληρωμής, υποστήριξε ο τραπεζίτης σύμφωνα με το MarketWatch.

 

Σχετικά με την ανάπτυξη και την νομισματική πολιτική, ο Βιλερουά ανέφερε ότι οι συνθήκες στην Ευρώπη βελτιώνονται αλλά απαιτείται στενότερη οικονομική συνεργασία μεταξύ των κρατών μελών. Τα μέτρα νομισματικής πολιτικής αποτελούν μόνο ένα εργαλείο στην προσπάθεια να αντιμετωπιστεί ο αδύναμος πληθωρισμός, πρόσθεσε.

 

Οι φορείς χάραξης πολιτικής στην ευρωζώνη, περιλαμβανομένων εκείνων της BDF, έχουν «δράσει αποφασιστικά», αλλά «αλλά η νομισματική πολιτική δεν είναι το μόνο πράγμα που έχουμε στα χέρια μας», τόνισε.

 

«Χρειάζεται να έχουμε κοινούς οικονομικούς στόχους και μια ουσιαστική συλλογική στρατηγική για την ευρωζώνη, στην οποία κάθε χώρα έχει ένα ρόλο για τη βελτίωση της κατάστασης όλων», κατέληξε ο τραπεζίτης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.