ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι επενδυτές απέσυραν 15 δισ. από τα hedge funds

10:13 - 21 Απρ 2016 | Ειδήσεις
Οι επενδυτές απέσυραν 15 δισ. από τα hedge funds
Το χειρότερό τους τρίμηνο εδώ και επτά χρόνια κατέγραψαν τα hedge funds, καθώς οι επενδυτές απέσυραν πάνω από 15 δισ. ευρώ, αντιδρώντας στις υψηλές αμοιβές που χρεώνονται στη βιομηχανία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Hedge Fund Research που επικαλείται το CNBC, το συνολικό ποσό που επενδύθηκε έπεσε σε 2,86 τρισ. δολάρια τους τρεις πρώτους μήνες του έτους.

 

Οι απότομες κινήσεις της αγοράς έχουν οδηγήσει σε κακές επιδόσεις για πολλά funds, δυσαρεστώντας τους επενδυτές που ήδη γκρίνιαζαν για τις αμοιβές. Σύμφωνα με την HFR, ένας ευρύς δείκτης για τις επιδόσεις των hedge funds έπεσε 0,7% το πρώτο τρίμηνο.

 

Καθώς βαρέθηκε να πληρώνει «εξωφρενικές αμοιβές» για μικρές αποδόσεις, το New York City Employee Retirement System (NYCERS) περιέκοψε ένα πρόγραμμα αξίας 1,5 δισ. δολαρίων, αποσύροντας χρήματα από μάνατζερς περιλαμβανομένων των Perry Capital και Brevan Howard. Περίπου 18 μήνες νωρίτερα, το συνταξιοδοτικό ταμείο της Καλιφόρνια επίσης εξάλειψε τα hedge funds από το χαρτοφυλάκιό της.

 

Εν τω μεταξύ, τα κρατικά επενδυτικά ταμεία αποσύρουν δισεκατομμύρια από διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων σε όλο τον κόσμο, καθώς εστιάζουν στη στήριξη των οικονομιών τους που πλήττονται λόγω του πετρελαίου.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 10:24 - 21 Απρ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.